3 листоп. 2020 13:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

82

0

У Вінниці відправили під варту чоловіка, якого підозрюють у вбивстві власного батька

У Вінниці відправили під варту чоловіка, якого підозрюють у вбивстві власного батька

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою.


У Вінниці відправили під варту чоловіка, якого підозрюють у вбивстві власного батька

У Вінницькому міському суді ухвалили рішення стосовно раніше судимого 50-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві батька. Згідно з цим рішенням, підозрюваному призначили запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно чоловіка, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

За версією слідства, раніше судимий 50-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння наніс декілька ударів дерев’яним предметом в область голови та обличчя своєму батькові, що спричинило смерть останнього.

Під час судового засідання прокурор просив суд задовольнити клопотання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, вказавши ризики, передбачені ч.1 ст.177 Кримінального процесуального кодексу України. В свою чергу, захисник та підозрюваний заперечували щодо задоволення даного клопотання.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: ч. 1 ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: ч.1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу – мета і підстави застосування запобіжних заходів

(метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов’язків, а також запобігання спробам:
п.1 переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду;

п.3 – незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні;

п.4 – перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином).

Нагадаємо, 30 жовтня в селі Жабелівка Вінницького району затримали чоловіка, який під час конфлікту макогоном побив до смерті свого батька.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки Вінницького міського суду