14 трав. 2020 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

49

0

У Вінниці водій маршрутки сплатить штраф за порушення карантинних обмежень ‒ суд відхилив апеляційну скаргу

У Вінниці водій маршрутки сплатить штраф за порушення карантинних обмежень ‒ суд відхилив апеляційну скаргу

Чоловікові все ж доведеться виплатити 17 000 гривень штрафу


У Вінниці водій маршрутки сплатить штраф за порушення карантинних обмежень ‒ суд відхилив апеляційну скаргу

13 травня Вінницький апеляційний суд відхилив скаргу водія маршрутки, якого в березні оштрафували за порушення правил карантину. Замість дозволених десяти пасажирів у салоні його маршрутки перебувало більше двадцяти. За постановою першої інстанції, а саме – міського суду, чоловік повинен виплатити 17 тисяч гривень штрафу. Наразі це перше засідання в апеляційному суді, на якому оскаржували постанову про порушення правил пасажирських перевезень під час карантину.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Чоловік каже, що про обмеження не знав, бо вони почали діяти в його перший робочий день.

«Суд першої інстанції не взяв до уваги, що зміни, внесені до постанови Кабміну від 16 березня, набули чинності 17 березня, а тому законодавство не визначило механізм дій водія, якщо пасажири порушують обмеження», – пояснив правопорушник.

Захисниця водія в суді відмічала також і неточності в протоколі. Наприклад, розбіжності у часі. Хоча дії патрульних водій не оскаржував. Адвокатка також просила суд закрити провадження у справі через відсутність в діях її підзахисного складу правопорушення або ж закрити справу, визнавши спір малозначним.

Утім, суд апеляційну скаргу залишив без задоволення, а постанову міського суду – без змін.

Нагадаємо, раніше вчительку з Хмільника підозрювали в поширенні неправдивих чуток про коронавірус в місті. Суд першої інстанції звільнив її від адміністративної відповідальності через малозначність діяння, обмежившись усним зауваженням, а провадження у справі закрив. Втім, жінка не погодилася з таким рішенням та подала апеляційну скаргу. 13 травня Вінницький апеляційний суд скасував постанову міськрайонного суду, адже з’ясувалося, що вчителька поширили правдиву інформацію.

Вінниця.info, фото – з сайту Судової влади