9 верес. 2020 11:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

119

0

У Вінниці водія Lexus, який збив 18-річну дівчину на Соборній, взяли під варту

У Вінниці водія Lexus, який збив 18-річну дівчину на Соборній, взяли під варту

Також судді визначили розмір застави – 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.


У Вінниці водія Lexus, який збив 18-річну дівчину на Соборній, взяли під варту

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави, стосовно 33-річного водія, який збив 18-річну дівчину на Соборній. Внаслідок отриманих травм потерпіла померла у лікарні. Судді обрали підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Також визначили розмір застави – 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (87 880 гривень).

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, під час судового розгляду, прокурор мотивував клопотання тим, що 30 серпня водій, рухаючись по центральній вулиці міста Вінниці, з необережності здійснив наїзд на 18-річну дівчину, яка перетинала проїжджу частину по розмітці нерегульованого пішохідного переходу. Внаслідок цього потерпіла отримала тілесні ушкодження, від яких 6 вересня померла у лікарні.

В свою чергу, захисник суду зазначив, що його підзахисний не залишив місце події, а дочекався приїзду швидкої допомоги, цілком розуміє негативні наслідки своїх дій, співпрацює зі слідством та на даний час відшкодував поточні витрати родині потерпілої. Крім того, підозрюваний працює водієм маршрутного таксі, має на утриманні 2 неповнолітніх дітей та не був судимий раніше.

Слідчий суддя, вислухавши учасників судового засідання, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, ухвалив застосувати до 33-річного чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та одночасно визначив розмір застави – 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (87 880 гривень).

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 30 серпня близько 18-ї години у Вінниці по вулиці Соборній біля «Пиріжкової» сталася ДТП. Автомобіль «Lexus» збив 18-річну дівчину. Постраждала у важкому стані була доправлена до лікарні. Дівчині шукали донорів крові, але врятувати життя медики не змогли.

6 вересня потерпіла померла, а водію оголосили підозру.

Вінниця.info, фото – ілюстративне