26 берез. 2020 13:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

160

0

У Вінниці волонтери готують для пенсіонерів комплексні обіди. Відео

У Вінниці волонтери готують для пенсіонерів комплексні обіди. Відео

70 комплексних обідів готує родина ветерана АТО


У Вінниці волонтери готують для пенсіонерів комплексні обіди. Відео

70 комплексних обідів для пенсіонерів, одиноких та людей з інвалідністю, готує родина ветерана АТО Олександра Свідового. Таку акцію родина вирішила розпочати в умовах карантину. Інформацію про тих, кому потрібні гарячі страви, волонтерам передають вінничани через соцмережі. До акції долучилися волонтери «Дорожнього патруля», які допомагають розвозити страви і доставляти людям ще гарячими.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

«З Фейсбука люди, які читали наш пост, писали в приватні повідомлення і казали, що запитають в бабусь і дідусів, чи вони не проти гостинчиків. Інші просто казали, щоб при привезли, для стареньких це буде сюрприз», – каже Надія, волонтерка.

Надія каже, що добиватися в дім до літніх людей – не збираються.

«Якщо до будинку не впустять, то ми залишимо під дверима. Скажемо, щоб забрали свій обід і думаю, все. Може, так будемо робити, або звернемося до сусідів, а вони нехай передають», – додає Надія.

Ідея допомагати одиноким вінничанам виникла в родині Олександра Свідового невипадково.

«Я у свій час півтора роки був в АТО, надивився на цю біду. З цією проблемою, яка склалась в Україні, багато є тих, хто не може з дому вийти по продукти. Ми вирішили допомогти їм, чим можемо», – каже Олександр Свідовий.

У Вінниці волонтери готують для пенсіонерів комплексні обіди. Відео

Спочатку думали робити все самотужки. Планували нагодувати 30 людей, але отримали значно більше заявок, тому і рук до роботи знадобилося більше. Зголосилися друзі та волонтери. Олександр каже, що від підтримки не відмовляються, але жодної копійки ні в кого не візьмуть.

«Якщо хочуть допомогти, то краще продуктами. Хлопці допоможуть автомобілями. Гроші ми не беремо», – додає Олександр.

На такий попит своїх обідів родина і не сподівалася, але виникла проблема – як їх оперативно розвезти у різні куточки міста. Зголосилися на допомогу з Дорожнього контролю.

«В нас є велика кількість автомобілістів, тому ми не можемо відмовити на даний момент», – каже Володимир Затайдух, керівник ГО «Дорожній контроль Вінниці».

Розвозили їжу 10 автівок. Тому до адресатів обіди доставляли ще гарячими.

У Вінниці волонтери готують для пенсіонерів комплексні обіди. Відео - фото 2

Нагодували за день одиноких, нужденних, лікарів і поліцейських. Наступний обідній «заїзд» запланували на суботу. Будуть розвозити не тільки по місту. Підтримувати одиноких людей просять і в Медвежому Вушку, Некрасовому та Агрономічному.

Нагадаємо, Департамент соціальної політики та ГО «Полум’я надії» розпочинають спільний проект, який передбачає допомогу одиноким вінничанам літнього віку таку, наприклад, як сходити в магазин за продуктами або в аптеку за ліками. Для цього їм потрібно зателефонувати за номером (096) 006-36-05.


Вінниця.info

title