23 верес. 2019 16:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

304

0

У Вінниці вперше відкрили клуб фехтування. Фото

У Вінниці вперше відкрили клуб фехтування. Фото

Фахівці проводять тренування у двох спортивних залах міста.


У Вінниці вперше відкрили клуб фехтування. Фото

У Вінниці вперше відкрили клуб фехтування. Фахівці проводять тренування у двох спортивних залах міста. Наразі у них займаються п’ять дорослих і близько двох десятків юних вінничан. Засновниками школи стало подружжя: Аліна родом із Вінниці, Омар – з Єгипту. Обом – по 25 років.

Про це повідомляє відділення Національного олімпійського комітету у Вінницькій області.

Вони деякий час мешкали у Єгипті, але вирішили повернутися на Батьківщину.

«Вінниця – це моє місто. І я хочу мешкати в Україні. Окрім того, у нас є дочка. І для дитини тут кращою є медицина і освіта, – каже Аліна Таха. Омар – майстер спорту із фехтування. Наразі він припинив спортивну кар’єру, а займається виключно тренерською діяльністю. Раніше працював зі збірною Єгипту, виховав кількох призерів національного чемпіонату і одного спортсмена міжнародного рівня».

Тренери запрошують на заняття і дітей, і дорослих вінничан.

«Фехтуванням можуть займатися бажаючі від трьох до 50 років. Це абсолютно безпечний вид спорту. Він підтримує м’язову та опорно-рухову систему людини тощо», – наголошує Аліна Таха.

Ролі у дуеті тренерів розподілені. Аліна Таха займається дитячим фітнесом, її чоловік Омар – суто фехтувальною частиною.

«Я даю дітям трьох-семи років спортивну базу та навчаю техніці. Після цього вони переважно займаються індивідуально із тренером, якщо хочуть мати високий рівень майстерності», – пояснює Аліна Таха.

Для того, щоб опановувати фехтування, необхідно мати гідний рівень фізичної підготовки. Адже дуже важко тримати шаблю, рухати лише ногами, зберігаючи при цьому корпус нерухомим.

«У фехтувальників руки, ноги і мозок працюють одночасно! Для цього ми розвиваємо в учнів координацію, баланс, спритність і силу. На це й спрямований наш дитячий фітнес», – роз’яснює наставниця.

Для захисту спортсменів, які працюють зі справжніми шаблями, існує спеціальне захисне екіпірування. Це маска, піджак, бриджі, шкарпетки і рукавички. На змаганнях використовується ще жакет із електронним начинням.

У Вінниці вперше відкрили клуб фехтування. Фото

У Вінниці вперше відкрили клуб фехтування. Фото - фото 2

Вінниця.info, фото - НОК