14 жовт. 2020 14:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

127

0

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото

Також з нагоди свята грамоти та грошові винагороди отримали учасники АТО/ООС, ветерани війни, військовослужбовці та активісти громадських організацій.


У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото

14 жовтня у Вінниці керівники області та міста вшанували пам’ять захисників Батьківщини на Європейській площі покладанням квітів до Вічного вогню, пам’ятного знаку Небесної Сотні та загиблим Героям АТО/ООС. Окрім того, до Дня захисника України Почесні грамоти обласної державної адміністрації та облради, а також грошові винагороди отримали 207 осіб з числа учасників АТО/ООС, ветеранів війни та військової служби, військовослужбовців та працівників ЗСУ, активістів громадських організацій.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Як йдеться в повідомленні, учасники заходу на Європейській площі хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх тих, хто віддав своє життя за Україну. Почесті полеглим героям віддали воїни Вінницького гарнізону.

З нагоди державного свята в області також відбулося делеговане покладання квітів на знак вшанування борців за суверенітет та незалежність України. Квіти поклали до скульптурної композиції «Дерево Свободи», до пам'ятного знаку Січовим Стрільцям та воїнам ОУН-УПА, меморіалу «Загиблим льотчикам», пам'ятного знаку медикам, які загинули на Майдані та в зоні проведення АТО/ООС, до пам'ятника загиблим міліціонерам, до пам'ятного знаку Івану Богуну, до пам'ятника Симону Петлюрі і до меморіальної дошки Симону Якерсону.

У церемонії покладання квітів на Європейській площі взяли участь: заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, а також військові та представники громадськості.

Варто зазначити, що 14 жовтня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунок від ворогів. Вважалося, що Свята Покрова охороняла козаків у боях, а Божу Матір вони мали своєю заступницею. Відтак, у часи незалежності свято Покрови почали відзначати ще і як День Українського козацтва. Крім того, цей день відзначають як день Української Повстанської Армії, оскільки вважається, що УПА була створена саме на Покрову.

Нагадаємо, що відповідно до указів Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806/2014 «Про День захисника України» та від 7 серпня 1999 року № 966/99 «Про День Українського козацтва», святкування традиційно припадає на 14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці.

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото - фото 2

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото - фото 3

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото - фото 4

У Вінниці вшанували пам’ять полеглих захисників України. Фото - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ з сайту Вінницької ОДА