26 листоп. 2021 18:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

258

0

У Вінниці вшанували пам’ять жертв Голодомору

У Вінниці вшанували пам’ять жертв Голодомору

Вшанували пам’ять покладанням квітів та хвилиною мовчання


У Вінниці вшанували пам’ять  жертв Голодомору

Сьогодні, 26 листопада, у Вінниці вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Вінничани, керівники міста та області, правоохоронці і військовослужбовці поклали квіти до пам'ятника жертвам Голодомору, що на Хмельницькому шосе. А також, хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв голодомору наймасштабнішого за кількістю загиблих.

Участь увшануванні взяли: голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, їх заступники, начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, представники громадських організацій, духовенство.

Завтра, 27 листопада, о 16:00 відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку» на вшанування пам’яті жертв голодоморів. У цей час кожен охочий може долучитися до вшанування загиблих співвітчизників та встановити свічку на підвіконні.

В області буде приспущено Державні Прапори, відбудуться поминальні панахиди у храмах.

Долучитись до Всеукраїнської акції «Запали свічку», можна засвітивши на своєму підвіконні свічку як символ пам’яті про закатованих голодоморами українців.

Нагадаємо, щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. У цей день наша країна згадує наймасштабніший штучний голод ХХ сторіччя – Голодомор 1932-1933 років, коли в Україні загинув кожен 4-й її мешканець.

У Вінниці вшанували пам’ять  жертв Голодомору

У Вінниці вшанували пам’ять  жертв Голодомору - фото 2

У Вінниці вшанували пам’ять  жертв Голодомору - фото 3

У Вінниці вшанували пам’ять  жертв Голодомору - фото 4

У Вінниці вшанували пам’ять  жертв Голодомору - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з сайту міської ради та сторінки Сергія Борзова