21 жовт. 2021 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

148

0

У Вінниці всі пацієнти з Covid, які перебувають на стаціонарі в лікарні, – кисневозалежні

У Вінниці всі пацієнти з Covid, які перебувають на стаціонарі в лікарні, – кисневозалежні

Хворі потрапляють в лікарні уже з середньою та важкою формами хвороби


У Вінниці всі пацієнти з Covid, які перебувають на стаціонарі в лікарні, – кисневозалежні

В Україні, зокрема і у Вінниці, стрімко зростає рівень захворюваності на коронавірус. Усі пацієнти, які перебувають на стаціонарному лікуванні, – на кисневі. Хворі потрапляють в лікарні уже з середньою та важкою формами хвороби.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

Міська клінічна лікарня №1 завантажена на 70%, а Вінницька багатопрофільна лікарня – на 90%. Нині у реанімаціях цих медичних закладів, які приймають хворих на гостру респіраторну хворобу Covid-19, перебуває 23 вінничанина.

«Ситуація у місті наразі контрольована, хоча і напружена, адже з кожним днем зростає кількість хворих на Covid-19. Зараз у стаціонарах цих закладів перебуває 319 кисневозалежних пацієнтів. На CPAP-апаратах – 23.

Хворі потрапляють в лікарні уже з середньою та важкою формами хвороби. Вражає те, що фактично усі пацієнти реанімаційних відділень – невакциновані. На жаль, збільшується і кількість летальних випадків.

Вкотре хочу наголосити, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу та смерті від коронавірусної хвороби», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

За його словами, за останні два дні вінничани більш активізувались та йдуть до пунктів щеплень, щоб вакцинуватись від Covid-19.

Нагадаємо, що від Covid-19 у Вінниці можна вакцинуватися щодня у пунктах щеплень при ЦПМСД та Центрах масової вакцинації населення. Щоб отримати інформацію про роботу центрів, необхідно перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3

Довідка:

У Вінницькій області, станом на 21 жовтня, виявили 462 нових випадків COVID-19. Вакцинувались – 3 226 людей. Померли 10 пацієнтів, одужали – 199.

Загалом в Україні протягом минулої доби зафіксовано 22 415 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Одужали – 8 306. Померли – 546. Госпіталізовано – 4 892. Вакцинувались – 165 649 + 85 605.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Євгенія Малолєтки