22 квіт. 2021 10:42

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

200

0

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі

Відзначати 76-річницю Перемоги у Другій світовій війні будуть також в онлайн режимі


У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі


До свята Воскресіння у центрі Вінниці встановлять близько двох десятків писанок – велетнів. Цьогоріч їх буде на чотири більше. Через карантинні обмеження масові заходи проводити не будуть. Натомість розважати городян та гостей міста стане можливим в онлайн режимі. На доступних міських порталах проведуть марафон музичних колективів від всіх населених пунктів новоутвореної Вінницької об’єднаної громади.

«Велетенські писанки встановлять на Майдані Незалежності на Чистий четвер. Загалом, вони там простоять з 28 квітня по 3 травня. Зауважу, що цього року їх буде на чотири більше. Адже 2020-го, їх не виставляли. Бо не розфарбували через карантинні обмеження. Тепер ці писанки-велетні готові до того, аби порадувати до свят наших мешканців та гостей міста. Звісно, коли люди прийдуть їх роздивитися, сфотографуватися, є головні правила, про які нікому забувати не можна. Це соціальна дистанція та засоби особистого захисту», - розповів Вінниця.info директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.


У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі

Він також зауважив про щорічний фестиваль місцевих музичних колективів, який з 2017 року розважав на Великодні свята живим співом колективів та музикою.

«Все через ті ж карантинні обмеження, концерт музичний та фольклорних колективів відбудеться в онлайн режимі», - констатує Філанчук.

Нагадаємо, в Україні продовжили режим надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу – до 30 червня. До цього часу у Вінниці, зокрема, буде діяти й адаптивний карантин. Тому відзначати 76-річницю Перемоги у Другій світовій війні будуть також в онлайн режимі.

Також нагадаємо, у 2019 році на площі Європейській створили фотолокацію. Білосніжне дерево прикрасили писанками. Розмальовані дерев’яні яйця прикріпили до гілок.

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 2

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 3

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 4У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 5

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 6

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 7

У Вінниці встановлять близько 20 писанок-велетнів. Святкування Великодня проведуть в онлайн режимі - фото 8

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з архіву редакції