29 квіт. 2021 13:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

155

0

У Вінниці викрили мережу підпільних call-центрів

У Вінниці викрили мережу підпільних call-центрів

Організатори залучили до обслуговування майже 100 осіб. Такий бізнес проіснував півроку


У Вінниці викрили мережу підпільних call-центрів

У Вінниці СБУ заблокували схему заволодіння грошима людей через віртуальні «брокерські послуги». Щомісячний обіг нелегального бізнесу становив понад 7 млн грн. Організатори залучили до обслуговування майже 100 осіб. Такий бізнес проіснував півроку.

Про це повідомили в СБУ у Вінницькій області.

За попередніми даними слідства, вінничанин налагодив роботу трьох підпільних «call-центрів». Їх оператори через ІР-телефонію підшуковували клієнтів для реєстрації на фіктивних брокерських інтернет-платформах і поповнення спеціально створених електронних рахунків. Після цього ділки через мережу афілійованих фірм виводили гроші громадян у тінь і переводили у готівку.

Під час слідчих дій в офісних приміщеннях, правоохоронці виявили понад 200 одиниць комп’ютерної техніки і телекомунікаційного обладнання, а також документацію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної схеми. Заходи з викриття оборудки проводились за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

У Вінниці викрили мережу підпільних call-центрів

У Вінниці викрили мережу підпільних call-центрів  - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото СБУ