12 груд. 2022 11:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

102

0

У Вінниці викрили посадовця, який вимагав з військового гроші за встановлення групи інвалідності

У Вінниці викрили посадовця, який вимагав з військового гроші за встановлення групи інвалідності

Керівника однієї зі служб затримали у Вінниці під час отримання ним 1000 доларів США від колишнього військового. Зловмисник обіцяв останньому «допомогти» отримати групу інвалідності


У Вінниці викрили посадовця, який вимагав з військового гроші за встановлення групи інвалідності

Керівника однієї зі служб затримали у Вінниці під час отримання ним 1000 доларів США від колишнього військового. Зловмисник обіцяв останньому «допомогти» отримати групу інвалідності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Злочинну діяльність посадовця задокументували слідчі обласного главку спільно з працівниками Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

8 грудня після отримання неправомірної вигоди, а саме залишку коштів в сумі 1000 доларів США, хабарника затримали на місці вчинення кримінального правопорушення.

Як розповів керівник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління обласного главку поліції Євген Кронівець, зловмисник за винагороду у розмірі 3000 доларів США обіцяв колишньому військовому позитивно вплинути на одного членів комісії Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи членів та отримати ним групу інвалідності.

2000 доларів США чоловік мав передати одному із членів комісії, а 1000 доларів США залишити собі.

Чоловіка затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Грошові кошти вилучено.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). За це передбачено позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна.

Чоловіку повідомлено про підозру. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою можливістю внесення застави 214 000 гривень. Наразі триває досудове розслідування в ході якого встановлюються особи, які можуть бути причетними злочину.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції Вінниччини