10 листоп. 2020 15:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

98

0

У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору

У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору

З 40 дітей-конкурсантів відібрали шістьох, чиї голоси здалися найкращими на думку журі.


У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору

У Вінниці відбувся конкурс «Стань голосом аудіоказки», який організували для підлітків віком від 11 до 14 років. З 40 дітей обрали шістьох переможців, які озвучуватимуть збірку «Весняні казки». Після чого цю збірку передадуть до школи-інтернату для дітей, які мають вади зору.

Про це повідомляє «Суспільне».

«Ми відібрали 6 голосів. Найзвучніших, найкращих, на нашу думку. Також були проведені майстер-класи з дітками-дикторами. На цих майстер-класах тренувалися саме в озвучці кожної ролі», – розповідає журналістам голова правління ГО «Простір розвитку особистості BiblioFan» Ірина Ісова.

Аудіозбірку готують для дітей Самгородоцької спецшколи-інтернату, які мають вади зору. Ірина Ісова каже, що мета проекту полягає в тому, аби поповнити бібліотеку інтернату та розважити дітей якісним дозвіллям.

«Фінансово проект підтримав благодійний фонд «Подільська громада». На його реалізацію було виділено 6 900 гривень», – додає голова правління громадської організації.

У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору

Казки, які озвучують вінницькі підлітки, написали діти — учасники літературної академії «Бібліофан». Таких є п'ять. Їх об’єднали в аудіозбірку під назвою «Весняні казки».

«Саме для них ми вирішили озвучити збірку «Весняні казки» дитячими голосами, тому що це для них корисно, дасть якісно провести їх дозвілля, дасть творчий поштовх для них», – зазначила Ірина Ісова.

Працював над записом дитячих голосів Сергій Корчак. Зараз працює над монтажем. Розповідає – ще два дні й аудіоказки будуть готові.

«Я сам визвався на проект, щоб допомогти. Мені це дуже подобається, казки, вірші взагалі діти, їхня енергетика – це надзвичайно», – розповідає Сергій Корчак.

У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору - фото 2

У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору - фото 3

За словами Ірини Ісової, готову збірку аудіоказок до Самгородоцької спецшколи-інтернату передадуть наприкінці тижня. Ознайомитись із нею можна буде і в бібліотеках міста.

У Вінниці визначили переможців конкурсу, які озвучуватимуть казки для дітей із вадами зору - фото 4

Нагадаємо, в жовтні у Вінниці оголосили конкурс «Стань голосом аудіоказки» серед юних містян віком від 11 до 14 років. Переможці озвучуватимуть казки, написані дітьми, для своїх однолітків, які навчаються в спецшколі-інтернаті та мають вади зору. Створення такого аудіозапису відбудеться у рамках соціального проекту «Почути Серцем», який реалізовується спільно представниками ГО «Простір Розвитку Особистості BiblioFan» та Вінницької міської централізованої бібліотечної системи.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – «Суспільного»