28 лют. 2021 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

101

0

У Вінниці взяли під варту жінку, підозрювану у вбивстві співмешканця

У Вінниці взяли під варту жінку, підозрювану у вбивстві співмешканця

Підозрюваній загрожує до 15 років ув’язнення.


У Вінниці взяли під варту жінку, підозрювану у вбивстві співмешканця

27 лютого у Вінницькому міському суді Вінницької області ухвалили запобіжний захід стосовно жінки, підозрюваної у вбивстві свого співмешканця. За рішенням суду, підозрювану відправили під варту строком на 60 діб.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, між підозрюваною, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння, та її співмешканцем виник конфлікт побутового характеру. Під час сварки жінка нанесла чоловікові удар ножем в область грудної клітки, внаслідок якого потерпілий помер на місці події.

При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, впливати на свідків, а також вчинити інші кримінальні правопорушення.

Захисник заперечувала проти задоволення даного клопотання та просила суд обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Підозрювана підтримала її думку.

Довідково

Ч.1 ст.115 ККУ ‒ умисне вбивство (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).

У Вінниці взяли під варту жінку, підозрювану у вбивстві співмешканця

У Вінниці взяли під варту жінку, підозрювану у вбивстві співмешканця - фото 2

Нагадаємо, минулоріч в Ямпільському районному суді ухвалили обвинувальний вирок за фактом умисного вбивства чоловіка його співмешканкою. Тоді під час розпиття алкоголю між парою відбулася суперечка, жінка вхопила ніж та вдарила чоловіка в груди. Потерпілий загинув на місці. Жінці присудили сім з половиною років позбавлення волі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ з фейсбук-сторінки Вінницького міського суду