8 черв. 2022 19:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

62

0

У Вінниці ЄС створив гуманітарний склад

У Вінниці ЄС створив гуманітарний склад

Використання гуманітарних послуг надаватиметься безкоштовно і буде доступним для тих, хто працює в Україні


У Вінниці ЄС створив гуманітарний склад

З метою доставки гуманітарної допомоги Європейський Союз створив і повністю профінансував два склади в Україні. Один із них знаходитиметься у Вінниці, інший в Дніпрі. Використання цих гуманітарних послуг надаватиметься безкоштовно і буде доступним для тих, хто працює в Україні.

Про це повідомляє на своїй офіційній сторінці Європейська комісія.

Ця діяльність впроваджуватиметься в межах нової ініціативи Європейського потенціалу гуманітарного реагування, або EHRC - англійською мовою.

Франція також співфінансуватиме ці операції в Україні, в якості першої країни-члена ЄС, яка приєдналася до ініціативи.

Єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич, який особисто відвідав офіційне відкриття складу у Вінниці, зазначив, що ЄС допомагатиме мирним жителям.

«Гуманітарні принципи жорстоко порушуються війною, що триває проти України. В той час як ЄС продовжує підтримувати мирних жителів в сусідніх країнах, які рятуються від війни, ми також мусимо продовжувати надавати потужну допомогу всередині України тим, хто не виїхав за власним бажанням чи потребою. Ініціатива Європейського потенціалу гуманітарного реагування надає послуги гуманітарним партнерам та державам-членам ЄС, забезпечуючи ефективнішу відповідь».

Діяльність, що стосується вантажоперевезень, розпочалася в Україні у квітні поточного року. У результаті було підтримано понад 18 європейських і місцевих гуманітарних партнерів у доставці понад 750 тон гуманітарного вантажу; загалом, було здійснено 56 партій відправлень.

Вдалося здійснити доставку критичних вантажів у важкодоступні райони, такі як центр Харкова та Краматорськ. Уже доставлена гуманітарна допомога містить у собі продовольство, товари першої необхідності, засоби гігієни та медикаменти.

На складі у Вінниці також обладнано приміщення з температурним контролем для забезпечення дотримання вимог щодо зберігання ліків.

Довідка:

Внаслідок війни в Україні понад 6,8 млн людей – переважно жінки й діти – виїхали до сусідніх країн: Польщі, Словаччини, Молдови, Румунії та Угорщини. Ця криза біженців має найшвидші темпи зростання у світі.

Єврокомісія працює на всіх фронтах, аби надати невідкладну допомогу людям, які рятуються від війни в Україні, – як допомагаючи сусіднім країнам впоратися з відповідними викликами, так і надаючи підтримку всередині України. Попри запеклі бої, що є серйозною перешкодою для доступу на сході України, гуманітарні партнери ЄС гарантують, що допомога досягає найбільш вразливих верств населення навіть у зонах обмеженого доступу. Раніше в квітні Європейський потенціал гуманітарного реагування розпочав впровадження своєї першої операції з надання допомоги українцям в Молдові, яка передбачає створення хабу Євросоюзу у Кишиневі та розгортання засобів, фінансованих Євросоюзом, для забезпечення притулку.

Окрім того, усі 27 країн-членів ЄС, а також Норвегія і Туреччина запропонували Україні нефінансову допомогу через найбільшу діяльність у межах Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM). Зокрема, йдеться про доставку медичних товарів, облаштування мобільних лікарень, обладнання для притулків, машини швидкої допомоги, пожежне обладнання та продукти харчування. Зважаючи на масштаби потреб, також Єврокомісія залучила медичне обладнання із медичних запасів rescEU, які розміщуються у Німеччині, Греції, в Нідерландах та Угорщині.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info