13 лют. 2020 16:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

65

0

У Вінниці з березня підвищать зарплатню тренерам та інструкторам

У Вінниці з березня підвищать зарплатню тренерам та інструкторам

Сума підвищення залежатиме від кваліфікації спеціаліста


У Вінниці з березня підвищать зарплатню тренерам та інструкторам

В березні викладачі вінницьких спортивних шкіл отримають вищу заробітну платню. Підвищення залежатиме від кваліфікації тренера. Загалом, збільшити зарплатню планують на 20-70% до посадового окладу. Додаткові кошти на підвищення зарплат для 115 тренерів та 37 працівників спортивних шкіл передбачать у бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади. Відповідне рішення ухвалив сьогодні виконавчий комітет міської ради.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

«За останні роки в рамках фінансової децентралізації ми досить серйозно посилили фінансування спортивної галузі. Створюємо спортивну інфраструктуру, на базі наших шкіл будуємо стадіони і мультикомплекси. Наприклад, стадіон у Палаці дітей та юнацтва, 20-та школа. Сьогодні працюємо по №33-й школі. В цьому році наше завдання – завершити реконструкцію з відповідним благоустроєм спорткомплексу по Янгеля з басейном та залами для різних видів спорту. Але все це добре, коли ми маємо потужний кадровий потенціал. Розуміючи, що сьогодні зарплатня тренера вищої категорії у межах 6,2 – 6,5 тисяч гривень, є потреба підняття заробітних плат. Ми їх піднімаємо згідно цього рішення від 20% до 70%. І, наприклад, якщо ми говоримо про цю ж саму заробітну плату тренера вищої категорії, то після підняття він буде отримувати 10700 грн «на руки». Даний проект рішення ми виносимо на сесію міської ради, і я впевнений, що депутати його підтримають. Ми передбачаємо в бюджеті громади плюс 7 млн грн на фонд заробітної плати для МДЮСШ. Адже саме головне – це збереження наших кадрів і відповідна професійна підготовка наших дітей», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Загалом, працівник вищої кваліфікаційної категорії в середньому отримає «чистими» додатково до нинішньої зарплати 4210 грн., першої категорії – 3020 грн., другої – 730 грн., без категорії – 230 грн. Також більше нарахують працівникам адміністративного складу, зокрема інструкторам-методистам – в середньому це додатково 2100 грн «на руки».

На оплату праці у зв’язку з підвищенням до кінця року додатково потрібно спрямувати майже 7 мільйонів гривень з бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

Наразі, у Вінниці працюють 7 муніципальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких займається більше 2,5 тисячі дітей.

У Вінниці з березня підвищать зарплатню тренерам та інструкторам

У Вінниці з березня підвищать зарплатню тренерам та інструкторам - фото 2

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Моргунова у «Фейсбук»