30 січ. 2020 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

151

0

У Вінниці за минулий рік облаштували 11 кілометрів велодоріжок й велосмуг

У Вінниці за минулий рік облаштували 11 кілометрів велодоріжок й велосмуг

Окрім того, в місті встановили вело-СТО


У Вінниці за минулий рік облаштували 11 кілометрів велодоріжок й велосмуг

Щороку у Вінниці виконують роботи з розвитку велоінфраструктури. До прикладу, в 2019 році було облаштовано 11 км нових велодоріжок, встановлено 10 вело-СТО та 10 мап велосипедних маршрутів. А загальна протяжність велошляхів різного типу становить 70 км. Активний розвиток велоінфраструктури в місті розпочали з 2011-го року.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

На сьогодні Вінниця вважається містом, що має одну з кращих велоінфраструктур в Україні. Окрім того, Вінниця стала одним із перших міст, де велосмуги облаштували на проїжджій частині. Їх зробили по вул. Воїнів-Інтернаціоналістів та вул. Замостянській.

Ще однією новинкою для велолюбителів стало облаштування вело-СТО. Таких станцій минулого року відкрили 10, і тепер велосипедисти самостійно можуть відремонтувати свій транспорт, скориставшись інструментами на станції. Також поруч розмістили веломапи. На них доступна інформація про те, де знаходиться велосипедист та зображена вінницька велоінфраструктура.

«Встановлення веломап і станцій самообслуговування фінансувалося Швейцарською Конфедерацією в рамках Проекту «Розвиток велоінфраструктури за підтримки Швейцарської Конфедерації. Завдяки мапам кожен вінничанин чи турист може зорієнтуватись у наявних веломаршрутах та сформувати свій. Також на мапі вказані заплановані на найближчий час велодоріжки та смуги, існуючі станції прокату велосипедів Nextbike та велостанції технічного самообслуговування», - зазначив керівник розвитку велоінфраструктури Вінниці Андрій Сорокін.

Два роки у Вінниці діє муніципальний велопрокат Nextbike. Найпопулярнішою станцією серед вінничан є вул. Келецька/просп. Космонавтів. А загалом велосипеди орендували 27 000 разів.

У Вінниці за минулий рік облаштували 11 кілометрів велодоріжок й велосмуг

У Вінниці за минулий рік облаштували 11 кілометрів велодоріжок й велосмуг  - фото 2

Вінниця.info, фото Вінницької міської ради