1 лют. 2020 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

86

0

У Вінниці запрацювала послуга єМалятко

У Вінниці запрацювала послуга єМалятко

Де молодим батькам у Вінниці швидко оформляють документи


У Вінниці запрацювала послуга єМалятко

31 січня ще у трьох українських містах новоспечені батьки отримали змогу скористуватись комплексною послугою єМалятко. Перші заявки вже оформлені у Кривому Розі, Луцьку та Вінниці.

Про повідомляє Мінцифри.

Новоспечені батьки у всіх п’яти пологових будинки міста Вінниці від сьогодні можуть скористатись 8 послугами у складі єМалятко. Першу заявку прийнято на базі ЦНАП «Прозорий офіс» Вінницької міської ради. В рамках проекту готові працювати також ДРАЦС міста та УДМС у Вінницькій області.

Щоб це стало можливим, над впровадженням послуги працювали виконавчі органи Вінницької міської ради.

єМалятко – комплексна адміністративна послуга, при створенні якої застосовано принцип об’єднання послуг за життєвою ситуацією. Загалом вона передбачає 10 послуг для батьків новонароджених в одній послузі від держави. Наразі послуга доступна в тестовому режимі і об’єднує 8 сервісів. Усіх їх можна отримати за однією заявою навіть безпосередньо у пологовому будинку без черг та зайвої витрати часу.

Наразі молодим батькам доступні такі послуги у складі єМалятко:

  • державна реєстрація народження;
  • визначення походження дитини;
  • реєстрація місця проживання;
  • призначення допомоги при народженні дитини;
  • призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
  • реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;
  • визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;
  • внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Найближчим часом послугу також буде запущено у Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Львові та Маріуполі.

Довідка.

Реалізація комплексної послуги єМалятко розпочалася 5 місяців тому за дорученням Президента України. Наразі впровадження сервісу здійснюється Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби, а також за сприяння міжнародних проектів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проекту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми ULEAD з Європою, EU4PAR.

Вінниця.info