7 лип. 2020 15:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

53

0

У Вінниці застрелили безпритульну собаку. В поліції шукають винних

У Вінниці застрелили безпритульну собаку. В поліції шукають винних

В чоловіка, на якого вказала заявниця, знаряддя вбивства не знайшли


У Вінниці застрелили безпритульну собаку. В поліції шукають винних

6-го липня до поліції надійшло повідомлення про те, що мешканець будинку, розташованого на вулиці Антоновича у Вінниці, з вікна власної квартири здійснив постріл у безпритульну собаку, у результаті чого тварина загинула. Втім, зброї чи інших предметів, які могли призвести до смерті тварини, в чоловіка не виявили. Триває слідство.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

За словами заявниці, з вікна квартири мешканець будинку здійснив постріл у безпритульну тварину.

За інформацією сектору дізнання Лівобережного відділення поліції, за місцем проживання 36-річного підозрюваного був проведений невідкладний обшук. Заборонені предмети та пристрої, які могли призвести до загибелі тварини, у нього не виявлені. Від пояснень чоловік відмовився.
Наразі тіло тварини направлено на експертизу для встановлення причини її загибелі. Поліцією розслідуються обставини правопорушення.

За цим фактом в поліції розпочали досудове розслідування у формі дізнання відповідно до ч. 1. ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами). За це передбачено покарання до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, в травні 28-річного вінничанина, який вбив собаку на шкільному стадіоні, засудили до 5-ти років позбавлення волі.

З 1-го липня на Вінниччині запрацював відділ дізнання. Тепер кримінальні порушення, не пов’язані з відповідальністю у вигляді позбавлення волі, зможуть розслідувати швидше.

Вінниця.info