17 листоп. 2020 13:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

42

0

У Вінниці затримали жителя Сумщини, який ошукав трьох пенсіонерок на понад 120 тисяч гривень

У Вінниці затримали жителя Сумщини, який ошукав трьох пенсіонерок на понад 120 тисяч гривень

Затриманий повідомляв потерпілим, що їхнім ріднім загрожує кримінальна відповідальність, та пропонував «залагодити» питання з поліцією.


У Вінниці затримали жителя Сумщини, який ошукав трьох пенсіонерок на понад 120 тисяч гривень

14 листопада поліцейські затримали зловмисника, який ошукав трьох пенсіонерок. Затриманий повідомляв потерпілим, що їхнім ріднім загрожує кримінальна відповідальність, та пропонував «залагодити» питання з поліцією. Таким чином, чоловік видурив у жінок 51 000 гривень, 2 600 доларів США та 200 євро.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, зловмисника перевіряють на причетність до аналогічних злочинів.

Відомо, що протягом дня зловмисник ошукав трьох вінничанок віком 72, 86 та 87 років. Жінки повірили дзвінку незнайомця, який повідомив, що їхнім рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення автопригод. За залагодження питання з поліцією та на лікування потерпілих пенсіонерки віддали чималі суми коштів молодику, який приходив до них додому.

За словами начальника Головного управління Нацполіції Вінниччини Івана Іщенка, вжитими розшуковими заходами протягом кількох годин після надходження повідомлення про злочин в одному з хостелів міста Вінниці оперативники затримали зловмисника. Ним виявився 20-річний житель Сумської області. В поле зору поліції раніше він не потрапляв. Знайти зловмисника вдалося за описом потерпілих та за допомогою записів з камер відеонагляду. У нього оперативники вилучили мобільні телефони, банківську картку та чеки про здійснення операцій про переказ грошових коштів.

В поліції встановлюють можливих спільників затриманого.

Чоловіка затримали в процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. За такий злочин затриманому загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Поліція перевіряє причетність затриманого до аналогічних злочинів на території Вінницької та інших областей.

Правоохоронці закликають громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам, перевіряти, де насправді перебуває рідна людина, та відразу повідомляти до поліції, якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші.

У Вінниці затримали жителя Сумщини, який ошукав трьох пенсіонерок на понад 120 тисяч гривень

У Вінниці затримали жителя Сумщини, який ошукав трьох пенсіонерок на понад 120 тисяч гривень - фото 2


Нагадаємо, вінницькі поліцейські викрили онлайн-шахраїв, які під виглядом продажу меблів через Інтернет привласнили півмільйона гривень громадян.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото та відео ‒ поліції

title