11 листоп. 2019 09:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

75

0

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика


У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Розташували його на вулиці Мури, в центрі міста. 4 нові контейнери призначені для вологих і сухих відходів, також встановили світильники, камери відеоспостереження, які працюють на сонячних батареях та інформаційні таблички.

Про це у «Фейсбук» написав міський голова Сергій Моргунов.

«Охайно і цивілізовано – інноваційний сміттєвий майданчик на вулиці Мури. Вже третій у Вінниці. Знову «ховаємо» сміття з його запахами під землю. Одразу змінюється навіть сприйняття простору. А до очевидних переваг цього майданчика додається і повна автономність – живиться він від енергії сонця.

Мешканці підтримують цю новацію. Але прикро чути від вінничан та комунальників про випадки, коли навмисно псується обладнання та ігнорується інструкцію з використання», – йдеться на сторінці міського голови.

Біля сміттєвих баків також встановили світильники та камери відеоспостереження, які працюватимуть на сонячних батареях. Біля контейнерів розмістили спецільні інформаційні таблички, де роз’яснено, як правильно користуватися.

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото

На кожному контейнерові – «розумні» датчики: коли контейнери уже заповнені вони просигналізують про це червоним кольором на індикаторах, а кришка приймачу заблокується. Одночасно із цим інформація про наповненість надійде працівникам КП «ЕкоВін».

Раніше департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради оголосив тендер на капітальний ремонт контейнерного майданчика по вул. Мури. Очікувана вартість закупівлі – 1,3 млн грн.

Нагадаємо, що аналогічні підземні майданчики функціонують по вул. Л.Толстого і біля РАЦСу,

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото - фото 2

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото - фото 3

У Вінниці завершили будівництво третього підземного сміттєвого майданчика. Фото - фото 4

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Моргунова