27 листоп. 2020 11:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

271

0

У Вінниці збільшили глибину Південного Бугу до 6 метрів. Відео

У Вінниці збільшили глибину Південного Бугу до 6 метрів. Відео

В місті сподіваються, що завдяки повній реалізації проекту до 2030 року вінничани зможуть пити воду з крану без кип’ятіння.


У Вінниці збільшили глибину Південного Бугу до 6 метрів. Відео


Від початку року у Вінниці розпочали очищення Південного Бугу. За період робіт вже вдалося підняти майже 90 тисяч кубометрів намулу, завдяки чому глибина річки збільшилася до 4-6 метрів, хоча в деяких місцях ледве сягала метру. В місті сподіваються, що завдяки повній реалізації проекту до 2030 року вінничани зможуть пити воду з крану без кип’ятіння.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці міського голови Сергія Моргунова.

«Працювати в акваторії Південного Бугу в рамках масштабного проекту з очищення річки ми розпочали на початку цього року навіть попри непрості реалії карантину.

Стартували від об’їзного мосту у напрямку водоканалу. Тільки у цьому році техніка вже викачала майже 90 тис. кубометрів намулу. Що це дало? Після розчистки фарватеру глибина дна збільшилась до 4-6 м. Тоді як раніше в окремих місцях ледве сягала метра. Вода прибуває, а течія відновлюється. Це важливо для відновлення екосистеми водойми. Якщо цим не займатися далі, річка буде більше замулюватись і «цвісти». А це змінює колір води і її запах.

Загалом цього року розчистили більше 1 км Південного Бугу. Це третина від обсягів першої черги цього комплексного проекту. Але результати вже є: вода у районі водозабору стає чистішою. А саме для покращення якості питної води для вінничан, джерелом якої є наша ріка, ми і розпочали цей проект.

Нагадаю, увесь проект по оздоровленню водойми розрахований на 6 років. Адже загальна протяжність Бугу у межах Вінниці майже 13,4 км.

Очистка самої річки не єдина, хоч і важлива складова вирішення питання якості води. І ми зробимо все можливе, щоб, згідно з нашими довгостроковими планами розвитку до 2030 року, вінничани могли пили воду з крану без кип’ятіння. Це стратегічна мета для всієї громади», – йдеться в повідомленні міського голови.



Нагадаємо, в цьому році розпочали очищати дно Південного Бугу. До кінця липня підняли майже 70 тисяч кубів намулу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова