12 лип. 2019 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

135

0

У Вінниці збудують новий завод з виробництва харчової добавки

У Вінниці збудують новий завод з виробництва харчової добавки

У Вінниці на території індустріального парку збудують новий завод. Підприємство вироблятиме лецитин.


У Вінниці збудують новий завод з виробництва харчової добавки

У Вінниці на території індустріального парку збудують новий завод. Підприємство вироблятиме лецитин. Під час засідання виконкому міської ради погодили рішення про надання ТОВ «Укроекспертпостач» містобудівних умов та обмежень на проектування заводу.

Про це повідомив у «Фейсбук» директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

Підприємство розташується на території індустріального парку по вул. Немирівське шосе, 213. Запланована сума інвестиції становитиме понад 100 млн. грн.

«Вінниця є надійним партнером з привабливими умовами інвестування. Важливою складовою будь-якої співпраці є довіра, інвестори відчувають нашу відкритість та готовність до співпраці, саме тому обирають наше місто. Команда міської ради на чолі з міським головою Сергієм Моргуновим активно працює над подальшим наповненням індустріальних парків. До речі, нині тривають ряд перемовин з іншими компаніями, про які згодом.

Планується, що першу чергу нового заводу з виробництва лецитину введуть в експлуатацію вже наступного року, а другу – у 2022 році. Саме будівництво розпочнеться вже незабаром. Загальна запланована сума інвестиції становитиме понад 100 млн. грн. В першу чергу планують інвестувати 80 млн. грн.

У Вінниці збудують новий завод з виробництва харчової добавки

Згідно з підписаним Меморандумом, на першому етапі буде створено 65 робочих місць, з переважним працевлаштуванням вінничан. Також, підприємство зобов'язується дотримується принципу екологічно чистого виробництва та виконувати всі нормативні природоохоронні вимоги», - зазначено у публікації.

Лецитин – харчова добавка що використовується в харчовій промисловості, зокрема як емульгатор (речовина, яка сприяє утворенню і підвищенню стійкості емульсії), а також у фармацевтиці для лікування ряду хвороб.

Раніше ми писали, що у Вінниці збудують великий завод з виробництва лиж і спорядження. Компанія купила 25 га землі. На територію Індустріального парку вже працює завод з виробництва холодильного обладнання «GreenCool» компанії UBC Group.

Вінниця.info