16 трав. 2022 20:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

141

0

У Вінниці збирають книги для українських дітей та підлітків в Польщі

У Вінниці збирають книги для українських дітей та підлітків в Польщі

Партнери з Польщі вже зараз друкують та розповсюджують україномовну літературу для найменших, але гостро бракує книг та журналів для українських підлітків


У Вінниці збирають книги для українських дітей та підлітків в Польщі

У Вінниці почали збирати книжки для українських дітей та підлітків, які нині навчаються в польських школах.

Про це повідомили у HUB Місто змістів.

«Наразі в польських школах навчаються близько 200 тисяч українських дітей. Ще майже 540 тисяч навчаються в українській школі дистанційно. Звичайно, перебуваючи в іншій країні, важливо адаптуватися та вивчити місцеву мову принаймні на побутовому рівні. Водночас дітям необхідно зберегти й навички рідної мови.

Саме тому учасники нашої мережі організацій громадянського суспільства – ГО «Наше Поділля» ініціювали збір дитячої та підліткової літератури українською мовою. Усі книжки ми спільно з нашими польськими партнерами передамо в польські школи та центри компактного проживання українських родин», – йдеться у повідомленні.

Партнери з Польщі вже зараз друкують та розповсюджують україномовну літературу для найменших, але гостро бракує книг та журналів для українських підлітків.

«Ми знаємо, що це не перша подібна ініціатива, але раптом у вас все ще є книги українською мовою для дітей чи підлітків – приносьте їх, будь ласка, до нашого HUB Місто змістів», – додали у хабі.

Збір триватиме до 30 травня.

Хаб працює з понеділка по п'ятницю, з 9:00 до 17:00.

Адреса: вул. Пушкіна, 11. Телефон для довідок: 068 339 2020

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info