9 січ. 2020 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

141

0

У Вінниці знизять суми платіжок на тепло і гарячу воду за грудень

У Вінниці знизять суми платіжок на тепло і гарячу воду за грудень

Рішення про зниження тарифів за грудень 2019 року прийняли в міськраді


У Вінниці знизять суми платіжок на тепло і гарячу воду за грудень

9 січня виконавчий комітет Вінницької міської ради прийняв рішення Про зміну тарифів на теплову енергію, опалення та гарячу воду для населення та бюджетних установ за грудень 2019 року. Причиною цьому стала зміна ціни на природній газ протягом опалювального періоду 2019 – 2020 року. Платіжки за грудень зі зниженими цінами надійдуть вінничанам у січні 2020.

Перерахунок здійснить КП «Вінницяміськтеплоенерго». Разом з тим, виконком доручив генеральному директору комунального підприємства звернуться до Національної комісії з питань регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, яка має визначити нові тарифи, за якими і платитимуть споживачі в 2020 році.

«Ви знаєте, що у грудні була зменшена ціна на газ. У зв’язку з фактичною вартістю газу ми даємо доручення «Вінницяміськтеплоенерго» перерахувати вартість тарифу. Сьогодні, якщо говорити про грудень, у нас є можливість зменшити тариф на теплопостачання, опалення, в середньому, до 26% і на гарячу воду до 23%.

Разом з тим, ми звертаємося до НКРЕКП, бо вона встановлює нам тарифи відповідно до ціни на газ, на січень встановити відповідний тариф. Ми повинні контролювати цей процес і приймати рішення для того, щоб вінничани платили менше і об’єктивно», - прокоментував рішення міський голова Сергій Моргунов.

Раніше ми писали, що з січня вінничани отримуватимуть дві платіжки за газ.

Вінниця.info