19 квіт. 2021 09:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

86

0

У Вінницю доставили першу партію вакцин Pfizer - Сергій Борзов

У Вінницю доставили першу партію вакцин Pfizer - Сергій Борзов

У Вінницьку область доставили 1170 доз вакцин Pfizer


У Вінницю доставили першу партію вакцин Pfizer - Сергій Борзов

У Вінницьку область 18 квітня доставили першу партію вакцин Pfizer - 1170 доз. Таку кількість будуть привозити щотижня.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Це перша партія вакцини Pfizer-BioNTech, які Україна отримала в межах глобальної ініціативи COVAX. 29 250 доз вакцини відправили з національного складу в регіони - по 1170 доз у кожну з областей та в м. Київ. Разом з вакцинами розвозять розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Приватна логістична компанія «Фармасофт» щотижнево (за необхідності - частіше) розвозитиме вакцину з національного складу, де вона зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C, на регіональні склади в спеціальних контейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури.

У Вінниці вакцина зберігатимуть у тих самих термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти, попередньо розморожені до +2°C - +8°C, флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадам. Її мають використати протягом 120 годин», - зазначено в дописі.

Сергій Борзов повідомив, що на Вінниччині є дві бригади, які пройшли навчання щодо вакцинації саме Pfizer-BioNTech. Першими на Вінниччині вакцинуватимуть Pfizer персонал і мешканців геронтологічних та психіатричних інтернатів.

«Ладижинський та Вінницький інтернати вакцинуватимуть першими. І це буде вже сьогодні. Друга категорія - працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники. За кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії.

Мушу нагадати про інше: спекуляції на вакцині не повинно бути! Будуть перевіряти усі списки, кожне прізвище.

Вакцинація - безкоштовна! І добровільна», - наголошує голова облдержадміністрації.

Станом на 18 квітня в області вакциновано 17 651 вінничан.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info