18 січ. 2018 11:37

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

190

0

У ВНАУ розбирають конфлікт з Чернятинським коледжем

У ВНАУ розбирають конфлікт з Чернятинським коледжем

 У ВНАУ розбирають конфлікт з Чернятинським коледжем 


У ВНАУ розбирають конфлікт з Чернятинським коледжем


 Вінницький національний аграрний університет опублікував інформацію про результати роботи комісії з розгляду звернення Чернятиського коледжу ВНАУ.

Інформацію розмістили на сайті ВНАУ.

«Комісія вивчала ситуацію з підготовки ліцензійних та акредитаційних справ, проаналізувала розпорядчі документи коледжу за 2016 – 2017 роки, що стосувалися управлінської діяльності дирекції коледжу та продовжили спілкування з працівниками коледжу з метою роз’яснювальної роботи з питань, які на наш погляд спровокували конфліктну ситуацію.

Зустрічі і спілкування з членами колективу дають підстави для окремих, попередніх висновків. Комісія вважає, що конфлікт спровокувала невелика група осіб, які переслідують особисті, корисні мотиви. Частина цих «ініціативних підбурювачів» не є працівниками коледжу.

Членів колективу ввели в оману перекрученими фактами та подачею свідомо недостовірної інформації», - зазначено в повідомленні.

За інформацією членів комісії, люди не розуміли, що коледж, як державний навчальний заклад фінансується із бюджету в сумі 15 млн. грн. щорічно, користується будівлями і майном, яке теж є державним і знаходиться на балансі університету. А тому вийти коледж може тільки із підпорядкування одного державного органу до іншого, який буде його утримувати, контролювати навчальний процес та фінансові витрати. Самостійним коледж може стати тільки в разі його приватизації, за умови прийняття відповідного Закону.

«Люди розказують про свої враження, що їм багато чого стало зрозумілим під час організації поїздки на акцію під стіни обласної ради. Адже ті, хто підбурював колектив, рекомендували тексти політичних плакатів, збирали кошти для новоявлених «правозахисників і адвокатів», знімали людей з робочих місць, чомусь прийняли рішення залишитися поза кадром, вчергове використавши та підставивши людей.

Працівники коледжу висловлюють припущення, що з ними будуть зведені рахунки, що роботу можуть втратити члени ініціативної групи. Ці чутки активно поширюють та нав’язують особи зацікавленні в дестабілізації роботи коледжу.

Відповідально заявляємо, що це надумана і примітивна форма залякування», - зазначає комісія.

Разом з тим, у ВНАУ повідомляють, що відповідно до Закону України «Про державний бюджет» на 2018 рік університет розпочав фінансування всіх своїх коледжів.

Як повідомляла редакція Вiнниця.info, 16 січня під стіни Вінницької облдержадміністрації з протестами вийшли жителі Жмеринського району. Викладачі Чернятинського аграрного коледжу просили владу відокремити навчальний заклад від Вінницького національного аграрного університету, до структури якого входять. Заявку на проведення мітингу зареєстрував Володимир Воловодюк засновник підприємств, які займаються збиранням відходів та керівник обласного осередку партії «Народний контроль».

Вiнниця.info