13 квіт. 2020 16:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

111

0

У воді більшості з перевірених вінницьких криниць виявили нітрати

У воді більшості з перевірених вінницьких криниць виявили нітрати

В деяких пробах також знайшли небезпечні бактерії


У воді більшості з перевірених вінницьких криниць виявили нітрати

Співробітники Держпродспоживслужби продовжують перевірку якості води в громадських криницях Вінниці. За результатами перевірок з 20 проб, відібраних в криницях 25 березня та 1-го квітня, в 16 випадках були перевищені норми на наявність нітратів. В 7 пробах також були виявленні порушення щодо санітарних вимог ‒ у воді виявили коліформні бактерії, які є збудниками низки хвороб у людей.

Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Спеціалісті служби після виявлених фактів продовжили брати проби питної води. Так, 08 квітня 2020 року в присутності секретаря квартального комітету «Добробут» проведено відбір проб води з 10 криниць громадського користування.

Крім того, 09 квітня 2020 року проведено відбір проб води з річки Південний Буг в місці водозабору КП «Вінницяоблводоканал», питної води з резервуарів підприємства, насосних станцій третіх підйомів та водорозбірної колонки. Відбір проб проводився для паралельних досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби та відомчій лабораторії КП «Вінницяоблводоканал». Під час відбору провідний фахівець-хімік провела дослідження на вміст розчиненого кисню у воді відкритої водойми.

Під час здійснення відборів проб води, фахівці також проводили обстеження санітарно-технічного стану криниць.

За результатами перевірок на адресу директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради підготували 2 листа про необхідність проведення очистки, дезінфекції та ремонту криниць. Також направлено 2 листа на адресу голови Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниця з метою інформування мешканців щодо якості питної води в криницях. Про результати лабораторних досліджень та санітарно-технічний стан криниць також проінформували міського голову.

У воді більшості з перевірених вінницьких криниць виявили нітрати

У воді більшості з перевірених вінницьких криниць виявили нітрати - фото 2

Нагадаємо, за результати перевірок підприємців щодо дотримання протиепідемічних заходів співробітники Держпродспоживслужби склали майже 6000 приписів, а також залучили правоохоронців, які винесли адміністративні протоколи на 14 порушників, які проігнорували карантинні правила та попередження.

Вінниця.info, фото ‒ Держпродспоживслужби