12 груд. 2016 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

69

0

На Вінниччині селищна рада безкоштовно застрахувала всіх місцевих дітей

На Вінниччині селищна рада безкоштовно застрахувала всіх місцевих дітей

 Гроші на страхування виділили з  сільського бюджету та місцеві підприємці  


На Вінниччині селищна рада безкоштовно застрахувала всіх місцевих дітей

Вороновицька селищна рада, що на Вінниччині, застрахувала всіх місцевих дітей. На кожного виділили по 9 375 грн. Загальна сума – 11 мільйонів 250 тисяч гривень.

«У Вороновиці прописані 1200 діток. Маємо дитячі садочки, дві школи, родинний будинок, де живуть 35 діток, училище з 350-ма учнями.  Ідея всіх застрахувати виникла ще влітку.  Але, так, як ми бюджетна організація, довелося пройти довгий шлях. Спочатку ми знайшли муніципальну страхову компанію. Спільно з їхніми фахівцями  розробили проект. І вже почали видавати на руки страхові поліси. Трьом батькам вже навіть виплатили страховки. Бо у когось дитина руку зламала, у когось виникли інші проблеми по здоров’ю», - розповів Олександр Ковінько, голова сільради Вороновиці  

Гроші на страховки взяли з місцевого бюджету, частково затрати взяли на себе місцеві підприємці.

«Ми перший населений пункт в Україні, який зробив щось подібне. Крім того, Вороновиця  скоро може стати ще більшою. Планується об’єднання ще 30 навколишніх сіл.   Коли ми розробляли з страховою компанією проект, ми також врахували і дітей звідти. Страхувати їх будемо вже після того, як утвориться об’єднання громад», - зауважив  О. Ковінько.

Вінниця.info