7 жовт. 2021 16:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

114

0

У жіночій консультації у Вінниці скоротять лікарів

У жіночій консультації у Вінниці скоротять лікарів

Персонал жіночої консультації скоротять через брак фінансування


У жіночій консультації у Вінниці скоротять лікарів

Жіночу консультацію міського клінічного пологового будинку №1 у Вінниці оптимізують. В результаті оптимізації закладу під скорочення потрапляють 34 посади. Серед тих, хто втратить роботу, не лише лікарі. Директор пологового будинку запевняє: оптимізацію проводять задля збереження закладу в цілому.

«В нас відбувається оптимізація і скорочення посад. І не тільки лікарів, але й середнього, молодшого медичного персоналу. Загалом, буде скорочено 34 посади», - зауважив директор міського клінічного пологового будинку №1 Олександр Банах.

За його словами, такий крок - це вимушена міра. Таке рішення прийняте на підставі показників роботи. В порівнянні з 2019 роком навантаження на заклад впало майже удвічі. У зв’язку із демографічною ситуацією в країні кількість пацієнток, що стають на облік по вагітності зменшилась. Зменшилась і кількість прийнятих у закладі пологів. Поменшало і пацієнток, які звертаються до консультації по амбулаторну допомогу. Крім того, все більшу конкуренцію становлять приватні клініки, які також надають гінекологічну допомогу у веденні вагітності. Зокрема, вплинуло на ситуацію і відкриття приватного пологового будинку.

«Ми прогнозуємо нашу роботу. Тому, щоб не потрапити у колапс, заклад в цілому міг вижити і працювати, вимушені зробити цей крок. Не всі пацієнти можуть обслуговуватися у приватних клініках, де вартість обслуговування в рази більше», - зауважив Олександр Банах.

Він також додав, що робота з НСЗУ (Національна Служба Здоров’я України) дуже складна.

«Фінансування обмежене, йде із затримками, ціна медичної послуги неадекватна. Вона має бути в рази більшою для того, щоб медичні заклади могли збільшити заробітну плату працівникам і покращити умови», - вважає Олександр Банах.

Водночас директор пологового будинку запевняє, що на якість обслуговування оптимізація закладу жодним чином не вплине. Лікарів в стаціонарних відділеннях не скорочуватимуть.

«Пологова допомога – це саме важливе і в ній задіяна сама велика кількість працівників. Це і неонатологи, і реаніматологи, і акушери-гінекологи, і терапевти. Оптимізація стосувалась лише лікарів жіночої консультації. Три лікаря йде на звільнення», - зауважив Олександр Банах.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info