17 трав. 2020 15:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

86

0

У Жмеринській лікарні терапевтичне відділення перепрофілювали в інфекційне через велику кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19

У Жмеринській лікарні терапевтичне відділення перепрофілювали в інфекційне через велику кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19

Вінницькі лікарні більше не приймають пацієнтів з підозрою на COVID-19 через нестачу ліжок


У Жмеринській лікарні терапевтичне відділення перепрофілювали в інфекційне через велику кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19

На тлі послаблення карантину, у Вінницькій області почала зростати кількість хворих на коронавірус. Вінницькі лікарні більше не приймають пацієнтів з підозрою на COVID-19 через нестачу ліжок. Відтак, Жмеринська центральна районна лікарня почала надавати меддопомогу хворим з інших районів області.

З 15 травня, враховуючи кількість поступлення до лікарні пацієнтів, терапевтичне відділення перепрофілювали на інфекційне. Корпус розбитий на 3 ізольовані частини для розмежування потоків пацієнтів.

Про це повідомили у Телеграм-каналі «Жмеринський Гіппократ».

«На тлі послаблення карантину стрімко зростає кількість захворілих на коронавірусну хворобу. На жаль, зростає кількість летальних випадків - лише за останню добу в Вінниці померло 3 хворих на коронавірус. Кількість підтверджених випадків по Вінницькій області склала 16 травня -26, 17 травня -15 осіб. Станом на 17 травня в інфекційному відділенні Жмеринськоі ЦРЛ знаходяться 10 пацієнтів з підтвердженим COVID-19, з них 4 пацієнти з Барського району і 1 пацієнт з Немирівського району.

Оскільки вінницькі лікарні більше не приймають пацієнтів з підозрою на коронавірусну захворювання через нестачу інфекційних ліжок, Жмеринська ЦРЛ надає медичну допомогу хворим з підозрою з інших районів Вінницької області.

Враховуючи збільшення кількості поступлення пацієнтів, двоповерхове приміщення лікарні, в якому розташоване терапевтичне відділення з кардіологічними та неврологічними ліжками, з п’ятниці 15 травня перепрофільоване в відділення з інфекційними ліжками, куди поступають пацієнти з пневмоніями та підозрою на COVID-19», – повідомляє «Жмеринський Гіппократ».

Станом на 17 травня у відділенні з підозрами знаходяться пацієнти з таких районів:

Жмеринський — 2,

Барський — 3,

Томашпільский —1,

Іллінецький — 1,

Тиврівський — 3,

Вінницький — 1.

Для надання медичноі допомоги пацієнтам з підозрою та підтвердженим коронавірусним захворюванням, наказом головного лікаря Жмеринськоі ЦРЛ створено 4 інфекційні бригади, які складаються з лікарів інфекціоністів, терапевтів, реаніматологів та середнього і молодшого медичного персоналу.

Нагадаємо, станом на 11-ту годину 17 травня на території Вінницької області 715 випадків коронавірусу. Одужали 385 осіб, померли 11.

Вінниця.info