25 лип. 2019 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

68

0

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин

У Жмеринському лісництві встановили фотопаску. В об’єктив уже «спіймали» лань, муфлона європейського, кабана дикого, босука та навіть ворона


У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин

У Жмеринському лісництві лісники встановили фотопаску. В об’єктив уже «спіймали» лань, муфлона європейського, кабана дикого, босука та навіть ворона.

Про це у «Фейсбук» повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Фотопастки використовуються у роботі державної лісової охорони ДП «Жмеринський лісгосп» з минулого року. Це фотокамери із захищеним від вологи міцним корпусом.

Вони мають датчик руху та надсилають відзнятий матеріал безпосередньо на телефони адресатів, заданих у меню присторою. Такі прилади непомітні, вони встановлені у різних місцях, на лісових дорогах і не лише допомагають в профілактиці лісопорушень, а й допомагають у моніторингу фауни держлісгоспу.

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин

Кадри були зафіксовані в лісових угіддях та на території вольєру длянапіввільного утримання диких тварин площею 51,4 га. У ньому на сьогодні утримують 6 муфлонів та 10 ланей. Це уже дорослі особини, які були привезені із ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство», разом із молодняком, який народився уже у вольєрі.

Жмеринські лісівники розводять тварин у напіввільних умовах для збільшення поголів’я, щоб у майбутньому випустити їх у мисливські угіддя. За тваринами доглядають, охороняють, для цього на території вольєру облаштовано водопій, підгодівельні майданчики, солонці.

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин  - фото 2

Вольєри для напіввільного утримання диких тварин - це обгороджені ділянки природних угідь для перебування тварин у штучно створених умовах. Там звірі живляться переважно природними кормами. У вольєрах утримуються «корінні» для лісів Вінниччини дикі кабани, а також завезено оленів плямистих, муфлонів та ланей.

Саме завдяки системі вольєрів для напіввільного утримання мисливських тварин збільшується чисельність та видове різноманіття мисливської фауни. У 10 лісгоспах Вінниччини діють вольєри для напіввільного утримання мисливських тварин (диких свиней, оленів, муфлонів, ланей) загальною площею більше 800 га.

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин  - фото 3

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин  - фото 4

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин  - фото 5

У Жмеринському лісництві встановили фотопастку: вже «спіймали» 5 тварин  - фото 6

Вінниця.info, фото Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства