25 берез. 2020 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

132

0

У Жмеринському районі люди змусили самоізолюватися сім’ю, яка прибула з Польщі. Викликали поліцію

У Жмеринському районі люди змусили самоізолюватися сім’ю, яка прибула з Польщі. Викликали поліцію

У селі Демидівка Жмеринського району місцеві жителі відправили на самоізоляцію сім’ю, яка недавно прибула з Польщі.


У Жмеринському районі люди змусили самоізолюватися сім’ю, яка прибула з Польщі. Викликали поліцію

У селі Демидівка Жмеринського району місцеві жителі відправили на самоізоляцію сім’ю, яка недавно прибула з Польщі. Після повернення додому з-за кордону люди не хотіли дотримуватися карантинних вимог – ходили по населеному пункті, відвідували магазин та інші заклади.

Про це 25 березня повідомив староста громади Юрій Мельник.

«Ті, хто не дотримується карантину, який запроваджений в державі через пандемію коронавірусу у світі, будуть каратися суворо... Вчора був змушений телефонувати до служби «102» та викликати до громади працівників поліції, у зв'язку з допущеним мешканцями громади порушенням правил карантину.

Одна з сімей, яка повернулась до нашої громади з Польщі (з етичних причин не називаю прізвищ та місця мешкання), вирішила, що не буде нічого страшного, якщо вони будуть прогулюватись вулицями села, відвідувати крамниці тощо. Відповідаю - буде. Як староста, був зобов'язаний викликати поліцію, що й зробив. Тому прошу, не тримати обіди, але як кажуть «Береженого - Бог береже», - написав посадовець на своїй сторінці у «Фейсбук».

За його словами, правоохоронці провели профілактичну бесіду з громадянами, повідомивши про можливу відповідальність перед законом. Також наголосили, що при повторенні порушення, на людей очікує штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, що тільки протягом доби 21 березня у Вінницьку область повернулися 60 осіб з Польщі та інших країн. Їх зобов’язали дотримуватися самоізоляції.

Раніше ми писали, що чоловік, який приїхав з Італії на похорон, наробив переполоху в селі на Вінниччині. Його помістили на карантин.

Станом на 10.00 25 березня 2020 року у Вінницькій області лабораторно підтверджених випадків COVID-19 не зареєстровано.

Вінниця.info, фото - зі сторінки Ю.Мельника