5 серп. 2019 12:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

356

0

У Жмеринці відкрили басейн з плаванням для немовлят. Відео

У Жмеринці відкрили басейн з плаванням для немовлят. Відео

Плавати у басейні також зможуть діти з особливими потребами


У Жмеринці відкрили басейн з плаванням для немовлят. Відео

У райцентрі Жмеринка відкрили басейн «Юність». Займатися у ньому зможуть всі охочі. Також діти з особливими потребами. Для них облаштували спеціальний ліфт. На ремонт басейну витратили 27 мільйонів гривень з державного та міського бюджетів.

Повідомляють у міськраді Жмеринки.

«Орієнтовна вартість відвідування басейну становитиме 80 гривень для дорослих. Групові заняття з тренером для дітей обійдуться у 65 гривень. Серед послуг будуть представлені і аквааеробіка, і плавання для немовляті, і індивідуальні та групові заняття. А також сімейне плавання. При купівлі абонементу вартість буде нижчою», - каже директор басейну Дмитро Кузів.

На першому поверсі є вбиральня та душова для людей з інвалідністю.

«Є спеціальний ліфт, який зможе піднімати дитину або дорослого до басейну та опускатиме у воду», - зауважив Кузів.

За інформацією Вінницької ОДА, свого часу приміщення спортивно-оздоровчого закладу «Юність», в складі якого знаходиться плавальний басейн, було здано в експлуатацію у квітні 1970 року. Комплекс на той час був одним з кращих у Вінницькій області. Згодом, через вкрай обмежене фінансування та відсутність оптимального нагляду й господарювання, приміщення цього спортивного об’єкта було доведено до незадовільного стану. Почалось протікання покрівлі, що спричинило замочування залізобетонних конструкцій та корозію металевих основ. В подальшому вийшла з ладу система циркуляції та переливу води басейну, через недостатність вентиляції та опалення приміщення порушилась гідроізоляція стін і стелі. Силами міської ради, місцевих підприємств та організацій, приватних структур було зроблено косметичний ремонт спортивної споруди, яка працювала до 2007 року. 19 січня 2007 року внаслідок стихійного лиха було зруйновано дах «Юності», в цегляній стіні з’явились вертикальна тріщина, відстала зовнішня штукатурка цегляної кладки. Потужними поривами вітру були розбиті вікна, вийшла з ладу електромережа. Роботу закладу було припинено згідно з приписом Держгірпромнагляду. З листопада 2016 року розпочались фундаментальні роботи з капітального ремонту і реконструкції спортивно – оздоровчого комплексу. Кошти надав Держфонд регіонального розвитку – понад 7,5 млн. грн та з місцевого бюджету використано 20 мільйонів гривень.

У Жмеринці відкрили басейн з плаванням для немовлят. Відео

Вінниця.info, відео "Жмеринська газета".

title