10 верес. 2021 13:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

225

0

У жодному разі не чіпайте цей брикет: на Вінниччині стартує вакцинація диких тварин

У жодному разі не чіпайте цей брикет: на Вінниччині стартує вакцинація диких тварин

З літака розкидають брикети зі спеціальною антирабічною приманкою


У жодному разі не чіпайте цей брикет: на Вінниччині стартує вакцинація диких тварин

З 15 вересня на Вінниччині стартує вакцинація диких тварин проти сказу. З літака, на території майже 23 тисячі квадратних метрів, розкидають брикети зі спеціальною антирабічною приманкою. За розмірами брикети не більше коробки для сірників. По області заплановано розповсюдити 560,7 тис. таких доз.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

«Досвід країн Європейського Союзу переконливий – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону серед диких м’ясоїдних тварин. Науковцями розроблено ефективні вакцини та опрацьовані методики вакцинації, які дають змогу охопити наявне поголів’я диких тварин та досягти бажаних результатів. Орієнтовно з 15 вересня 2021 року заплановано розпочати осінню кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу із застосуванням авіатранспорту. Під час кампанії буде оброблена площа у кількості 22,430 тис.км2, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків. При цьому будуть застосовуватись спеціальні приманки з антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин. Заплановано розповсюдити 560,7 тис. доз приманок», - йдеться у повідомлені.

Там також зауважують, що приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

При виявленні брикетів населення просять не хвилюватись, не чіпати їх, а залишати, щоб ті вжили дикі тварини.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.