17 лют. 2021 10:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

108

0

У жителя Вінниччини хочуть відсудити земельну ділянку вартістю в мільйон гривень

У жителя Вінниччини хочуть відсудити земельну ділянку вартістю в мільйон гривень

Чоловік отримав у користування земельну ділянку площею в понад 8 га та вартістю 1 мільйон гривень, але використовував її не за призначенням та з метою отримання прибутку.


У жителя Вінниччини хочуть відсудити земельну ділянку вартістю в мільйон гривень

Співробітники Могилів-Подільської місцевої прокуратури скерували позов до Томашпільського районного суду Вінницької області щодо розірвання договору оренди земельної ділянки з місцевим мешканцем. Чоловік отримав у користування земельну ділянку площею в понад 8 га та вартістю 1 мільйон гривень, але використовував її не за призначенням та з метою отримання прибутку.

Про це інформують на сайті Вінницької обласної прокуратури.

«Могилів-Подільською місцевою прокуратурою за результатами вивчення стану законності під час розпорядження земельними ділянками комунальної власності на території однієї з громад Вінницької області виявлено порушення вимог Земельного кодексу України.

Встановлено, що місцевий житель отримав у користування земельну ділянку площею 8,2 га та вартістю 1 млн грн з цільовим призначенням для сінокосіння та випасання худоби. Втім, насправді, орендар використовував землю не за цільовим призначенням з метою отримання прибутку», – йдеться в повідомленні.

На сьогодні співробітники прокуратури скерували позов щодо розірвання договору оренди землі і повернення земельної ділянки у власність громади.

Нагадаємо, двоє мешканців області отримали безкоштовні земельні ділянки. В прокуратурі наполягають на поверненні територій Липовецькій громаді.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне