10 лип. 2020 17:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

109

0

Учні з п’яти шкіл Вінниці змагаються за грант на реалізацію своїх ідей

Учні з п’яти шкіл Вінниці змагаються за грант на реалізацію своїх ідей

Розмір гранту – 45 тисяч гривень


Учні з п’яти шкіл Вінниці змагаються за грант на реалізацію своїх ідей

В Україні стартував проект Конкурс шкільних ініціатив. За грант у розмірі 45 тисяч гривень змагаються учні з Вінниці, Червонограда, Херсона, Нікополя та Краматорська. Мета конкурсу: об’єднання зусиль батьків, вчителів та адміністрацій задля створення комфортних умов перебування дітей в закладах освіти. Від Вінниці за перемогу змагаються команди п’яти шкіл.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Вінничани можуть підтримати учасників із вінницьких шкіл, проголосувавши за той чи інший проект на сайті. Голосування триватиме з 10 по 20 липня. Чим більше голосів отримає ініціатива, тим більша вірогідність, що вона буде профінансована.

Як йдеться в повідомленні, учні школи №21 презентують проект «Шкільний хол – музей науки». У холі навчального закладу планують облаштувати креативний простір «Космічний лабіринт», фотозону «Живі шахи», експозиції «Анатомія», «Лабораторіум» та інші цікавинки. Автори проекту вважають, що оригінальний дизайн та змінні експозиції музею сприятимуть підвищенню інтересу до навчання.

У школі №20 хочуть створити шкільний Showroom. Тут хочуть створити освітнє сучасне мобільне середовища для проведення інтерактивних уроків технологій, заходів та різноманітних майстер-класів.

У школі-гімназії №30 хочуть реалізувати проект «Фітнес у тридцятій». Планують придбати професійне спортивне обладнання для проведення занять фітнесом та класичною аеробікою, які сприятимуть зміцненню та покращенню здоров’я та фізичного стану учнів, батьків, учителів школи-гімназії.

Ініціатива школи №21 – облаштувати креативний простір для покоління Z. Свої проекти представили й інші учасники.

Конкурс шкільних ініціатив проводиться Фондом «Об’єднання» по програмі «Локальні дії: глобальні зміни» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program.

Вінниця.info, фото – ілюстративне