13 квіт. 2021 19:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

145

0

Учнів 11-класів звільнили від ДПА

Учнів 11-класів звільнили від ДПА

Але випускники шкіл, які мають вступати до вищих навчальних закладів, повинні скласти ЗНО


Учнів 11-класів звільнили від ДПА

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Відповідний закон 13 квітня ухвалила Верховна Рада України.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

«Ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Також це уможливить отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти», - зазначено в повідомленні.

Окрім того, законодавчими змінами передбачено, що учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Але випускники шкіл, які мають вступати до вищих навчальних закладів, повинні скласти ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання).

Державна підсумкова атестація (ДПА) – це іспити, які складають у 4-му, 9-му і 11-му класах. В 11 класі ДПА проводили як екзамен і його результати вносили в шкільний атестат. Після цього випускники складали ЗНО.

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) – інструмент вступу до університетів. Його не скасовують.

Нагадаємо, учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнено від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info