5 листоп. 2013 14:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Україна
0

42

0

Україна і Chevron підписали газову угоду

Україна і Chevron підписали газову угоду

У присутності президента Віктора Януковича відбулося підписання угоди про розподіл вуглеводнів з компанією "Шеврон", які видобуватимуться у межах ділянки Олеська...


Україна і Chevron підписали газову угоду

 У присутності президента Віктора Януковича відбулося підписання угоди про розподіл вуглеводнів з компанією "Шеврон", які видобуватимуться у межах ділянки Олеська.

Про це інформує прес-служба президента.

Від України документ підписав міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, від компанії "Шеврон Юкрейн Б.В." - генеральний директор компанії "Шеврон Юроп Експлорейшн енд Продакшн" Дерек Дюпрі Магнесс, від товариства з обмеженою відповідальністю "Надра Олеська" - голова правління Національної акціонерної компанії "Надра України" Віктор Пономаренко.

Згідно з повідомленням, укладення вказаної угоди дозволить розпочати роботи з пошуку та видобутку сланцевого газу в межах ділянки Олеська, прогнозні ресурси якої становлять 2,98 трлн куб.м газу. Щорічний видобуток газу за базовим сценарієм становитиме 8-10 мільярдів кубометрів.

Згідно з угодою, протягом початкового пошукового періоду компанія "Шеврон" інвестує 350 мільйонів доларів у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях.

При цьому загальні інвестиції у видобуток газу можуть перевищити 10 мільярдів.

Прем'єр Микола Азаров у зв'язку з цією угодою замахнувся повторити газові успіхи США.

Українська правда


0
0