22 лют. 2016 10:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Україна
0

70

0

Україна і Саудівська Аравія домовилися спільно будувати літаки

Україна і Саудівська Аравія домовилися спільно будувати літаки

 Українські авіабудівники підписали остаточну угоду на спільне виробництво літаків для Саудівської Аравії.


Україна і Саудівська Аравія домовилися спільно будувати літаки

 Україна визначилася, які літаки «Антонова» просуватиме на ринку Саудівської Аравії.

Країни підписали важливий меморандум про співпрацю. Українське підприємство ДП «Антонов» підписало угоду про співпрацю з Саудівською Аравією і домовився про просування на ринок чотирьох транспортних літаків АН-148 та двох АН-132.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці підприємства в Facebook.

Сторони підписали два меморандуми про взаємодію з просування українських літаків на ринку Саудівської Аравії.

Генерал у відставці Алі Мухаммед аль-Гамді, головний виконавчий директор Taqnia аеронавтики, сказав, що "підписання цих меморандумів означає важливий крок у співпраці з «Антоновим ». «Ми бачимо попит на Ан-132 і Ан-148-100ЕМ, АН-178 . Ці літаки можуть бути ефективно використані в нашій країні, а також можуть бути зібрані і виготовлені для клієнтів », - заявив він.

Крім того,« Антонов »домовився з аравійської компанією про надання композиційних матеріалів і металевих конструкцій, що буде сприяти технічному співробітництву.

Виконуючий обов'язки гендиректора КП «Антонов» підкреслив: «Співпраця з Саудівською Аравією є для нас гранично важливим. Наш досвід, який ми купуємо разом з установкою на Ан-132 західних двигунів і авіоніки допоможе для такого ж тюнінгу в лінії Ан-148, Ан- 158, Ан-178 ».

ТСН