17 черв. 2022 21:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

182

0

Україна не погоджується з рішенням провести «Євробачення-2023» в іншій країні

Україна не погоджується з рішенням провести «Євробачення-2023» в іншій країні

Європейський мовний союз заявив, що Україна «не зможе забезпечити життєздатність проведення заходу та безпеку всіх зацікавлених сторін»


Україна не погоджується з рішенням провести «Євробачення-2023» в іншій країні

Україна не згодна з рішенням провести «Євробачення-2023» в іншій країні та має намір добиватися додаткових переговорів.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Європейський мовний союз заявив, що Україна «не зможе забезпечити життєздатність проведення заходу та безпеку всіх зацікавлених сторін». Конкурс у 2023 році можуть провести у Великій Британії.

У відповідь на це міністр культури Олександр Ткаченко спільно з переможцем пісенного конкурсу у 2022 році Олегом Псюком (Kalush), главою правління НСТУ Миколою Чернотицьким та переможницею Євробачення-2004 Русланою Лижичко заявили, що Україна не погоджується з характером ухвалення такого рішення – «коли поставили перед фактом без обговорення можливостей інших варіантів».

«Україна має всі підстави на проведення подальших перемовин та знаходження спільного рішення, яке буде задовольняти всі сторони.

Ми чесно виграли Євробачення - 2022 та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні - надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу.

Проведення Євробачення - 2023 в Україні - це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці. Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення – 2023 в Україні», - зазначив Олександр Ткаченко.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info