23 квіт. 2021 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

73

0

Україна отримала другу партію вакцин AstraZeneca

Україна отримала другу партію вакцин AstraZeneca

Літаком доставили 367 200 доз вакцини


Україна отримала другу партію вакцин AstraZeneca

23 квітня Україна отримала другу партію вакцини проти коронавірусу в рамках програми COVAX. Літаком доставили 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея. Цю партію використають для вакцинації пріоритетних груп та людей віком 65+.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Усі вакцини в рамках ініціативи COVAX Україна отримує безоплатно. Постачання вакцин у рамках COVAX продовжиться: загалом до кінця року ЮНІСЕФ доставить вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.

Від імені COVAX ЮНІСЕФ постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

«Великою перевагою отримання вакцин через механізм COVAX, є те, що всі вакцини є безкоштовними. Друга партія вакцини через COVAX прибула в дуже символічний час – напередодні Всесвітнього тижня імунізації, який має на меті нагадати про важливість щеплення для захисту дітей та дорослих», –підкреслює Лотта Сильвандер, Голова ЮНІСЕФ в Україні.

За словами головного державного санітарного лікаря України, Віктора Ляшка, до кінця року планують щепити більшість дорослого населення країни.

«Україна взяла на себе амбітні цілі по охопленню щепленнями від COVID-19 більшості дорослого населення до кінця року. Це величезний виклик, і для досягнення мети ми розраховуємо на паралельний запуск різних платформ, використання різних вакцин та всіх можливих шляхів постачання. Раді отримати чергову поставку вакцини від глобальної ініціативи COVAX», – зазначив Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України.

В МОЗ наголошують, щоб медичні працівники продовжували вакцинацію проти COVID-19 із дотриманням правил безпеки та вакцинували людей якомога швидше. А також всім необхідно працювати над тим, щоб люди були впевнені у вакцинах, які рятують життя.

«Людям потрібно продовжувати носити маски, регулярно мити руки та дотримуватись фізичної дистанції, щоб обмежити поширення COVID-19.

Минулого тижня в рамках ініціативи COVAX ЮНІСЕФ доставив в Україну 117 000 доз вакцини Pfizer», – йдеться на сайті.

Нагадаємо, 24 лютого о 13:00 Вінницька область отримала першу партію вакцин AstraZeneca, яка нараховувала понад 17 тисяч доз. Тоді провакцинували першою лікарку, яка увійшла в склад мобільної бригади, що вакцинуватиме інших медпрацівників.

4 квітня до лікарень Вінниччини надійшло 5600 доз китайської вакцини CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, які пройшли лабораторний контроль в Міністерстві охорони здоров’я України. З цієї кількості, половину доз планують залишити на складі, для другого етапу вакцинації, який потрібно завершити через 28 днів.

А 18 квітня на Вінниччину доставили першу партію вакцин Pfizer – 1170 доз. Таку кількість будуть привозити щотижня.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото МОЗ