17 жовт. 2022 19:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

388

0

Україна повернула з російського полону 108 жінок. Більшість з них – військові

Україна повернула з російського полону 108 жінок. Більшість з них – військові

Зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд, реабілітацію


Україна повернула з російського полону 108 жінок. Більшість з них – військові

17 жовтня Україна провела черговий масштабний обмін полоненими та повернула додому 108 жінок. Більшість з них – військові.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні.

37 евакуйованих з «Азовсталі», 11 офіцерів, 85 - рядових та сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТРо, 8 – НГУ, включно з 2 із «Азову», 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних», – йдеться у повідомленні.

Україна повернула з російського полону 108 жінок. Більшість з них – військові

Єрмак каже, що серед звільнених є дівчата, незаконно ув’язненні в ордло, які потрапили в полон ще до 24 лютого, коли росія почала повномасштабне вторгнення на територію України.

«Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за «надто проукраїнську позицію», яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані «шпигунство» та «тероризм», – пише Єрмак.

Керівник Офісу Президента додав, що це був нервовий обмін, бо було багато деталей і моментів, які могли вплинути на процес, змінити його хід.

«При обмінах завжди багато ризиків, які треба прораховувати від моменту підготовки та під час самого процесу.

Права на помилку немає. Є завдання Президента повернути всіх, і від чітких дій команди залежить, щоб наші люди були вдома.

Я був впевнений у результаті, бо наш алгоритм дій добре прорахований, і обміном займається краща команда», – пише Єрмак.

Зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд, реабілітацію.

Україна повернула з російського полону 108 жінок. Більшість з них – військові - фото 2

Нагадаємо, зусиллями Президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента, Міністерства оборони, ЗСУ, ГУР, Мінреінтеграції, МВС, ДСНС, СБУ, 21 вересня додому повернулися 215 наших оборонців – захисники Маріуполя, бійці «Азовсталі».Серед звільнених «Редіс», «Волина», парамедик Катерина Поліщук (Пташка) і 30-річна військова лікарка Мар’яна Мамонова, яка перебуває на останніх місяцях вагітності.

Повний список звільнених можна подивитися ТУТ

11 жовтня Україна провела черговий обмін полоненими. Вдалося звільнити 32 наших воїна та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ.

А 13 жовтня Україні вдалося звільнити з російського полону ще 20 людей. Це 20 українських героїв: 14 – воїнів ЗСУ, 4 бійців ТРо, одного нацгвардійця та військовослужбовця ВМС.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Андрія Єрмака