13 берез. 2020 23:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

119

0

Україна повністю закриває пасажирське авіасполучення зі світом через коронавірус

Україна повністю закриває пасажирське авіасполучення зі світом через коронавірус

З 17 березня Україна повністю обмежує пасажирське авіасполучення


Україна повністю закриває пасажирське авіасполучення зі світом через коронавірус

З 17 березня Україна повністю обмежує пасажирське авіасполучення зі світом через спалах коронавірусу. Президент Володимир Зеленський закликав усіх українців, які виїхали з країни, протягом трьох діб до закриття пасажирського авіасполучення повернутися до України.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони щодо протидії коронавірусу.

Глава держави зазначив, що тих, хто повертатиметься з-за кордону, обстежуватимуть, а за необхідності відправлять на карантин. Ті українці, які за об’єктивних причин не зможуть протягом трьох діб повернутися до України, можуть звернутися в українське консульство і тоді їх повернуть додому окремими нерегулярними рейсами.

«Ми закриваємо кордон для іноземців. Будуть закриті прикордонні пункти пропуску для пасажирського сполучення. З 16 березня іноземні громадяни не зможуть потрапити на територію України ні літаком, ні потягом, ні автомобілем. Виключення становлять іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, зокрема представники міжнародних організацій та дипломатичних місій. Через два тижні це питання буде розглянуте повторно.

Щодо українців, які зараз знаходяться за кордоном. Ті, хто вилетів з України чартерними рейсами у туристичну подорож – точно повернуться додому згідно розкладу. Щодо інших громадян України, через 3 доби ми закриваємо регулярне авіасполучення. За цей час ви повинні повернутися додому. Ті, хто з об’єктивних причин не встигне цього зробити, мають звернутися в українське консульство. У спільній взаємодії з українськими авіакомпаніями, вони будуть повернуті додому окремими нерегулярними рейсами. Ми вже успішно евакуювали громадян з Китаю, і вже цими вихідними спеціальний борт поверне додому українців, які застрягли на кордоні Італії та Словенії. Я закликаю всіх українців – встигнути повернутися в наступні три доби.

Всі, хто повернеться, будуть піддані медичній перевірці. У разі виявлення ознак захворювання, направлені в обсервацію», – заявив Володимир Зеленський.


Нагадаємо, мер Вінниці Сергій Моргунов звернувся до вінничан щодо ситуації поширення коронавірусу у світі, зокрема в Україні. Він закликав мешканців міста дотримуватися правил під час карантину, який триватиме до 3 квітня.

Нагадаємо, з 12 березня до третього квітня у школах Вінниці призупинено навчання, з 14 березня на карантин закривають дитячі садки та інклюзивні центри.

У Вінниці 13 березня ввели додаткові обмежувальні заходи аби запобігти розповсюдженню захворювання COVID-19 – дитячі ігрові зони та тренажерні зали закриють. Розглянуть можливість дистанційного замовлення та доставки продуктів для споживачів.

Лікарні забезпечені усім необхідним, для медичного персоналу. Провели навчання та розписали алгоритм дій у разі виявлення хворих на коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні ввели карантин.

12 березня в Україні офіційно підтверджено три випадки захворювання на COVID-19 – два в Чернівецькій області та один в Житомирській. 13 березня зафіксували першу смерть від коронавірусу в Україні - померла 71-річна жителька Житомирської області.

В поліклініці дитячої обласної змінили режим роботи, аби вберегти вінничан від коронавірусу

У Вінницькому районі двоє братів, які приїхали з Італії та Австрії на похорон мами, наробили переполоху. Одному з чоловіків навіть не вдалося потрапити на церемонію прощання, так як в нього є ознаки хвороби, його ізолювали в лікарні.

Вінниця.info, фото Економічна правда

title