28 квіт. 2022 16:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Політика
0

65

0

Україна відіграє велику роль у боротьбі за демократію та свободу в житті всього світу

Україна відіграє велику роль у боротьбі за демократію та свободу в житті всього світу

«Віримо в Збройні сили України. Україна переможе! Тепер у цьому впевнені не тільки ми», - Ірина Борзова


Україна відіграє велику роль у боротьбі за демократію та свободу в житті всього світу

Народний депутат України, Ірина Борзова констатує, що зараз у світі фактично сформувалася антипутінська коаліція. Весь цивілізований світ об’єднався в боротьбі проти російської загарбницької політики.

Україна відіграє велику роль у боротьбі за демократію та свободу в житті всього світу

«Збройні сили починають перехід на зброю НАТО. Голова Великої двадцятки (G20) та президент Індонезії Джоко Відодо запросив Володимира Зеленського взяти участь у саміті. Це запрошення є важливим підтвердженням тої великої ролі, яку сьогодні відіграє Україна в житті всього світу, та визнання значного внеску нашої держави й особисто Володимира Зеленського в боротьбу за демократію», - зазначила народний депутат.

На авіабазі НАТО у м. Рамштайн (Німеччина) відбулося засідання міжнародної Консультативної групи з питань оборони України, яку скликав міністр оборони США Ллойд Остін. У засіданні взяли участь керівники оборонних відомств більш як 40 країн світу, зокрема і міністр оборони України Олексій Резніков. Мета зустрічі – допомогти Україні перемогти у війні та підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів.

«Головним результатом цього епохального засідання є те, що у світі фактично сформувалася антипутінська коаліція – об’єднання цивілізованих держав, які домовилися про постачання зброї Україні. Загалом після цієї зустрічі суттєво посилюється обсяг, швидкість, спрощена логістика, розширена номенклатура зброї для України. Одним із важливих досягнень цієї зустрічі стало те, що Німеччина серйозно змінила свій підхід до зовнішньої політики. Берлін погодився на поставки Україні зенітних танків Gepard і зенітних комплексів Cheetah. Литва заявила, що ще має зброю, яку може передати Україні. Норвегія погодилася виділити майже 44 мл дол. на закупівлю зброї для України. Крім того, Норвегія може здійснити додаткове пряме постачання зброї в Україну», - повідомила Ірина Борзова.

Зустріч засвідчила, що війна в Україні має не локальний і не регіональний характер, як це намагається подати рф, а планетарний у форматі «цивілізований світ проти росії».

«Відтепер союзники збиратимуться щомісяця, щоб обговорювати стратегію війни в Україні. Наші західні партнери продемонстрували, що високо цінують героїчний спротив українського народу агресору, вірять у нашу перемогу й готові для цього докласти максимум зусиль. Збройні сили України починають перехід в абсолютно нову фазу, про яку навіть два місяці тому ніхто не замислювався, – це перехід на зброю НАТО, на натівські стандарти», - зазначає Ірина Борзова.

Заступник міністра оборони Великої Британії Джеймс Гіппі у парламенті повідомив, що Британія зможе передати Україні протикорабельні ракети Brimstone у найближчі кілька тижнів. Водночас, як пише BBC, міністерка закордонних справ Ліз Трасс вважає, що Великобританія та інші західні держави мають надати Україні військові літаки в межах довгострокової військової підтримки.

Сьогодні світ чітко поділився на росію та невелику кількість її сателітів, і найсильніші економіки світу, які виступають проти рф та її людожерських планів.

«Віримо в Збройні сили України. Україна переможе! Тепер у цьому впевнені не тільки ми», - підсумувала Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».