1 черв. 2022 23:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

201

0

Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу

Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу

У півфіналі плей-оф відбору українці перемогли збірну Шотландії


Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу

Збірна України з футболу здобула перемогу у першому матчі за вихід на чемпіонат світу-2022. У півфіналі плей-оф відбору українці перемогли збірну Шотландії.

Про це пише Суспільне Спорт.

Поєдинки за вихід на чемпіонат світу-2022 збірна України мала провести ще у березні. Проте через повномасштабне вторгнення росії матчі перенесли на червень.

Попри перенесення матчів на червень, Україна мала обмежену підготовку перед грою проти Шотландії. У травні синьо-жовті провели три поєдинки (два з яких - упродовж двох днів). А останній матч для збірної України взагалі був двостороннім.

Хоча ігрової практики у частини футболістів збірної України майже не було, упродовж першого тайму синьо-жовті переважали суперника за усіма компонентами. Зокрема за найголовнішим: забитими м'ячами.

Відкрити рахунок Україні вже вдалося у першому таймі. Наприкінці першого тайма Руслан Маліновський віддав дивопередачу зі своєї половини поля на Андрія Ярмоленка, який у два дотики перекинув голкіпера Шотландії Крейга Гордона, який вийшов з воріт.

Упродовж першого тайма українці мали й інші моменти, щоб відзначитися у воротах Шотландії. Але на перерву пішли за мінімальної переваги у рахунку.

Проте на старті другого тайму рахунок став 2:0. Подачу Олександра Караваєва замкнув Роман Яремчук, який направив м'яча у сітку, пробивши у протихід голкіперу.

Після другого голу Шотландія почала активніше пресингувати українців. І вже через п'ять хвилин пропустила: Георгій Бущан та Тарас Степаненко ледь не дозволили забити Калуму Макгрегору.

Загалом у наступні пів години Бущану декілька разів доводилася втручатися у гру. А на 79-й хвилині і він не врятував після добивання Макгрегора.

В останні десять хвилин основного часу моменти мали і українці, і шотландці. Найреальніший шанс мав Артем Довбик, який вийшов на заміну замість Романа Яремчука, але свій момент форвард змарнував.

І все ж Україна втримала перемогу. Уже у компенсований час Артем Довбик реалізував третю спробу і забив – 3:1 – синьо-жовті пройшли першого суперника, і у фінальному матчі за вихід на чемпіонат світу зіграють проти Вельсу.

Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу

Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу - фото 2

Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу - фото 3

Україна здобула перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022 з футболу - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info