17 жовт. 2016 18:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

44

0

Українців попереджають про загрозу терактів. Вінниччині - «сірий» рівень терористичної загрози

Українців попереджають про загрозу терактів. Вінниччині - «сірий» рівень терористичної загрози

 СБУ закликає громадян бути пильними та нагадує про встановлені рівні терористичної загрози 


Українців попереджають про загрозу терактів. Вінниччині - «сірий» рівень терористичної загрози

 У зв'язку із загостренням ситуації у районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України закликає громадян у всіх регіонах країни бути пильними та інформувати правоохоронців про виявлені підозрілі предмети та осіб.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Громадяни можуть анонімно повідомити СБУ про виявлені підозрілі предмети за номерам гарячої лінії 0 800 501 482 та за телефонами довіри регіональних управлінь спецслужби.

«CБ України та інші правоохоронні органи системно реалізують комплекс превентивних заходів, що відповідають рівню очікуваних загроз. Усі дії відбуваються у рамках чинного законодавства, зокрема Закону України «Про боротьбу з тероризмом».

Ситуація з антитерористичною загрозою знаходиться під контролем. При надходженні достатніх даних відповідні заходи будуть вжиті», - зазначено в повідомленні прес-центру.

Нагадуємо, «СІРИЙ» рівень терористичної загрози встановлено для областей: Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області.

Відповідно до постанови Кабміну, встановлюються такі рівні терористичних загроз:

  • «сірий (можлива загроза)» - за наявності факторів (умов), що сприяють вчиненню терористичного акту;

  • «синій (потенційна загроза)» - за наявності інформації, що потребує підтвердження, про підготовку до вчинення терористичного акту;

  • «жовтий (імовірна загроза)» - за наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до вчинення терористичного акту;

  • «червоний (реальна загроза)» - у разі вчинення терористичного акту.

Вінниця.info