13 жовт. 2020 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

144

0

Уряд подовжив дію адаптивного карантину до кінця року

Уряд подовжив дію адаптивного карантину до кінця року

У зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 в Україні, додатково до протепідемічних заходів запровадили низку нововведень.


Уряд подовжив дію адаптивного карантину до кінця року

В Кабінеті Міністрів України ухвалили рішення щодо продовження в країні дії адаптивного карантину до 31 грудня 2020 року. Також, у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 в Україні, до існуючих протиепідемічних заходів запровадили низку нововведень.

Про це йдеться в повідомленні на Telegram-каналі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Серед основних нововведень:

1. Змінюються правила щодо дозволеної кількості людей у масових зібраннях.

У зеленій зоні пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» — не більше 30 людей, у «помаранчевій» — не більше 20. Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

2. Рекомендується закладам середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Відповідне рішення погодила Державна комісія ТЕБ та НС.

3. Закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендуємо перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

Уряд подовжив дію адаптивного карантину до кінця року

Нагадаємо, 12 жовтня стало відомо, що в МОН рекомендують відправити школярів на двотижневі канікули, а студентів – на дистанційне навчання.

За рішенням державної комісії з ТЕБ та НС, з понеділка Вінниця, а також Вінницький та Немирівський райони ‒ у «помаранчевій зоні». У Жмеринці, Козятині, Ладижині, Могилеві-Подільському, Хмільнику та ще у 13 районах області – «жовта» зона.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне