27 квіт. 2016 12:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

47

0

Уряд встановив єдину ціну на газ для населення

Уряд встановив єдину ціну на газ для населення

 Ціна на газ для населення становитиме 6879 грн.


Уряд встановив єдину ціну на газ для населення

 Уряд встановить єдину ціну на газ для населення, підвищить соціальні стандарти та відмінить оподаткування пенсій.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України у середу, 27 квітня – інформує департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Переконаний у тому, що ми у цьому питанні поставимо крапку, і це буде остання зміна ціни на газ у житті нашої держави», - зазначив Володимир Гройсман, зауваживши, що рішення про запровадження єдиної ціни на газ відповідає міжнародним зобов'язанням України у рамках Меморандуму про співпрацю із Міжнародним Валютним Фондом.

«Саме зараз прийняття цього рішення може бути, в тому числі, і певним зниженням ціни на газ для 3 млн. споживачів», - зазначив Прем'єр-міністр, нагадавши, що ціна на газ досі становила 7200 грн. та не була економічно обгрунтованою. Відповідно до рішення, яке пропонується розглянути, вона буде зменшена до 6879 грн.

Володимир Гройсман зазначив, що прийняття рішення про запровадження єдиної ціни на газ дозволить побороти корупцію.

«Ціни, які були не економічно обгрунтованими, завжди дотувала держава. І тут не було жодної соціальної справедливості: багаті споживали газ задешево і бідні. Люди сплачували свої податки до Державного бюджету, Державний бюджет брав цей ресурс і направляв його на дефіцит Нафтогазу. Але навколо цих речей, завжди були оборудки, які приносили мільярдні доходи тим, хто мав справи на газовому ринку», - наголосив Голова Уряду.

«Ми маємо припинити цю несправедливість. Ми маємо потурбуватися за кожного громадянина України, якому сьогодні важко. І система субсидій буде настільки ефективною, що від цих змін, ті, хто не має високого доходу, будуть захищені державою адресно», - зазначив він.

Одночасно з цим рішення Уряд вносить до Верховної Ради України два законопроекти: про скасування оподаткування пенсій з 1 травня та підвищення соціальних стандартів з 1 грудня не на 6%, як це було заплановано, а на 10%.

Прем'єр-міністр також зазначив, що до початку опалювального сезону будуть знайдені додаткові компенсатори щодо полегшення громадянам навантаження сплати за комунальні послуги.

ВИННИЦА.info