6 берез. 2020 16:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

140

0

Уряд затвердив новий Порядок видачі новонародженим «Пакунка малюка». Видаватимуть не всім

Уряд затвердив новий Порядок видачі новонародженим «Пакунка малюка». Видаватимуть не всім

Видавати допомогу будуть в пологових будинках, пологових відділеннях, перинатальних та неонатальних центрах


Уряд затвердив новий Порядок видачі новонародженим «Пакунка малюка». Видаватимуть не всім

3 березня в передостанній день роботи Уряду на чолі з Олексієм Гончаруком прийнято Постанову КМУ «Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка».

Затверджено Порядок забезпечення новонароджених «Пакунком малюка» за рахунок коштів державного бюджету. Встановлено, що вартість «Пакунку малюка» становить не більш як 5 тис. Гривень. Визначено, що, «Пакунок малюка» видається матері, батьку, родичам, опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям, патронатним вихователям новонародженої дитини.

Право на отримання «Пакунка малюка» мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили живонароджену дитину.

«Пакунок малюка» надається на кожну новонароджену дитину.

Не надається у разі:

  • відмови від новонародженої дитини у закладі охорони здоров’я;
  • відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань;
  • смерті новонародженої дитини в закладі охорони здоров’я.

Видавати допомогу будуть в пологових будинках, пологових відділеннях, перинатальних центрах, неонатальних центрах незалежно від форми власності та підпорядкування.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Вінницька область отримала перші 369 комплектів «Пакунків малюка» від управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС).

Мінсоцполітики визначено деталізований перелік дитячих товарів загальною вартістю до 5 тисяч гривень для комплектування одноразової допомоги.

Вiнниця.info