3 лют. 2021 16:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

103

0

Уряд затвердив порядок компенсацій для людей, які використовують електроопалення

Уряд затвердив порядок компенсацій для людей, які використовують електроопалення

Хто саме отримає компенсацію?


Уряд затвердив порядок компенсацій для людей, які використовують електроопалення

Уряд затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення.

Відповідно до постанови №64 від 1 лютого, Кабінет міністрів постановив запровадити надання компенсації на оплату електричної енергії, спожиту у I кварталі 2021 р., у зв'язку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію):

●населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 року мало право на знижений тариф;

●населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), і станом на 31 грудня 2020 року мало право на знижений тариф;

●багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Загалом, це більше ніж 600 тисяч українських родин. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 млрд грн.

Компенсація надається шляхом спрямування бюджетних коштів постачальникам універсальних послуг з подальшим їх зарахуванням, як часткову оплату за спожиту у I кварталі 2021 р. електричну енергію, на особові рахунки споживачів.

Постачальник універсальних послуг повинен поінформувати споживача про надану йому компенсацію шляхом розміщення відповідної інформації у платіжному рахунку та в особистому кабінеті споживача.

Розрахунок компенсації здійснюється за таким алгоритмом:

●за об’єктами споживачів, щодо яких діяли відповідні знижені тарифи станом на 31 грудня 2020 р., здійснюється розрахунок вартості фактичного обсягу споживання в межах обмежень 3000 кВт∙год на місяць, за зниженими тарифами та за фіксованою ціною, встановленою з 1 січня 2021 р.;

●за об’єктами споживачів, здійснюється розрахунок вартості фактичного обсягу споживання за зниженими тарифами та за фіксованою ціною, встановленою з 1 січня 2021 р.;

●під час здійснення розрахунку за зниженим тарифом та фіксованою ціною:

●за наявності обліку споживання електричної енергії за періодами часу застосовуються відповідні тарифні коефіцієнти;

Не застосовується 30-відсоткова знижка, що була передбачена станом на 31 грудня 2020 р. для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.

Розмір отриманої компенсації не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info